HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre'de Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı: 11 şehit, 78 yaralı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 11 polis şehit oldu, 2'si ağır olmak üzere 78 kişi de yaralandı.

Cizre'ye 12 ambulans ve 2 helikopter gönderildi, sağlık personeli acil olarak göreve çağrıldı.

Şırnak Valiliğinden edinilen ilk bilgilere göre, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla saldırı düzenlendi. Saldırıda Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur'un da yaralandığı ortaya çıktı.

EN AZ 5 TON

PKK'nın gerçekleştirdiği hain saldırıda en az 5 ton plastik patlayıcı ile desteklenmiş amonyum nitrat (gübre) bomba kullanıldığı tahmin ediliyor. Kamyonetin uzaktan kumanda ile patlatıldığı da ihtimaller arasında. Bölücü terör örgütünün ülkede iç savaş ve kaos çıkartmak için riski düşük bombalı sabotajlara yöneldiği değerlendiriliyor. İstihbarat raporlarında PKK'nın bomba yüklü araçlar ve canlı bombalar kullanarak “fedai” tarzı eylemler planladığı belirtilmişti.

11 ŞEHİT, 78 YARALI

Saldırı nedeniyle emniyet müdürlüğü binasında hasar oluşurken, ilçe merkezinde de bir çok binada hasar meydana geldi. Bombalı araçla yapılan saldırıda emniyet müdürlüğü çevik kuvvet şube müdürlüğü binasının kullanılmaz hale geldiği belirtildi. Gelen ilk bilgilere göre saldırıda 8 polis şehit oldu, 2'si ağır 45 kişi de yaralandı.

Ancak hain saldırıda, yaralanan polislerden 3'ü müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Böylece saldırıda şehit düşen polislerin sayısı 11'e yükseldi.

Bombalı saldırıda yaralanan 78 kişiden bazıları da helikopterle çevre illerdeki hastanelere sevk edildi

Saldırı sonrasında bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken yaralılar hastaneye sevk edildi. Olay nedeniyle çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor.

Cizre’nin tüm giriş ve çıkışları kapatılırken, bölgeye takviye gönderilen güvenlik güçleri operasyon başlattı.

Saldırı nedeniyle emniyet müdürlüğü binasında hasar oluşurken, ilçe merkezinde de bir çok binada hasar meydana geldi.

Bombalı araçla yapılan saldırıda emniyet müdürlüğü çevik kuvvet şube müdürlüğü binasının kullanılmaz hale geldiği belirtildi.

Polis, ilçenin giriş ve çıkışlarını tutarak saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

"BOMBA YÜKLÜ HAFRİYAT KAMYONUYLA İNTİHAR SALDIRISI"

"İlimiz Cizre ilçesinde bu sabah 06.45 civarında PKK terör örgütünce Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Birim Amirliği'nin bulunduğu bina girişine patlayıcı yüklü hafriyat kamyonu ile intihar saldırısında bulunulmuştur.

SAĞLIK PERSONELİ ACİL GÖREVE ÇAĞRILDI

Sağlık Bakanlığı, Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen patlamaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğini, uçak ambulansın ise hazır bekletildiğini açıkladı. Bu arada, çevre illerdeki hastaneler de teyakkuza geçirildi.

Olayda yaralananlar 112 Acil Servis ekiplerince Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelene patlamaya 12 ambulans ve UMKE, 2 helikopterle müdahale edilmekte, uçak ambulans ise hazır bekletilmektedir" denildi.

Açıklamada, "Şırnak’taki hastanelerimizin sağlık personeli acil göreve çağrılmış ve hastaneye intikal ettirilmişlerdir. Çevre illerdeki hastanelerimiz de teyakkuza geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Bir açıklama da Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, ''Biz iyiyiz ama Cizre'den çok kötü bir haber aldık. Bu çok üzücü bir terör saldırısıdır'' dedi.

REUTERS: 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Reuters Haber Ajansı ise, hastane kaynaklarına dayandırdığı haberinde, saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 64 kişinin de yaralandığını kaydetti.

"EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI YIKILDI"

Cizre'deki Anadolu Ajansı Muhabiri Abidin Yel, NTV yayınına katılarak ilçede yaşananları anlattı:

"Patlamanın olduğu yeri şu an görebiliyorum.

Sabah saatlerinde ilçe girişindeki polis noktasına yaklaşan PKK'lı teröristler, rutin kontrole takılınca aracı patlatıyor. Büyük bir patlama oldu, ilçedeki iş yeri ve evlerin camları kırılmış durumda. Hatta garnizon komutanlığının duvarı da hasar gördü.

Benim gördüğüm, emniyet müdürlüğü binası yıkılmış durumda. İtfaiye yangına müdahale ediyor, enkazdan çıkarılan yaralılar da hastaneye kaldırılıyor.

Patlama sonrası Şırnak - Cizre karayolu trafiğe kapatılmış durumda. Patlama sonrası silah sesleri de duyuldu."

YAYIN YASAĞI GELDİ

RTÜK, patlamaya ilişkin yayın yasağı geldiğini açıkladı. Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "26 Ağustos 2016 tarihinde Cizre'de meydana gelen patlamanın da anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili olarak Başbakanlığın 26.08.2016 tarih ve 02795 sayılı yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür."

Ajanslar

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler