HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre'de gece boyunca süren çatışma ilçeyi savaş alanına çevirdi

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin kazdıkları hendeklerin kapatılması için dün akşam saatlerinde çıkan çatışmada yaklaşık 10 araç yandı.

Cizre'de gece boyunca süren çatışma ilçeyi savaş alanına çevirdi

Belediyeye ait bir itfaiye aracı da mermilerin hedefi olarak kullanılamaz hale geldi. Bir çok ev ve işyerine de mermiler isabet etti.

Cizre İlçesi'nde teröristlerin Komiser Umut Tuncay ile emniyetin sivil personeli Sabri Oğlak'ı şehit etmesi ardından ilçedeki Sur ile Yafes Mahallesi'nde dün saat 16.00'dan bugün saat 06.00'ya kadar sokağa çıkma yasağı uygulandı.

Şırnak Valiliği, sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlatılan operasyonlarda 5 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Sokağa çıkma yasağıyla birlikte hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmakve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için güvenlik güçlerince 2 mahallede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Gece boyunca süren operasyonlarda yer yer çatışmalar oldu.

BARİKAT OLARAK KULLANILAN ARAÇLAR YANDI

Çatışmalar sırasında teröristlerin polis zırhlı araçlarının girişini engellemek için sürücülerinden kontak anahtarlarını gasp edip ana yollarda barikat olarak kullandığı yaklaşık 10 araç tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Köprü Caddesi ve Çamlıca bölgesinde yoğunlaşan çatışmalar sırasında barikat olarak kullanılan Cizre Belediyesi'ne ait bir itfaiye aracı da kullanılamaz hale geldi.

Çatışmalar nedeniyle dün akşam saatlerinden beri Cizre-Silopi karayolu da trafiğe kapanırken, yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Çatışmaların durması ve yasağın kaldırılması ile yol trafiğe açılırken, esnafın bugün kepenklerini açtığı görüldü. Çıkan çatışmalar sırasında ilçede birçok işyeri ve eve de mermiler isabet ederek hasar gördüğü belirtildi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler