HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre'de izinsiz gösteri: 2 yaralı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Yurtsever Devrimci Genç Kadın Hareketi'nin (YDGK-H) düzenlediği yürüyüşten sonra çıkan olaylarda 9 yaşındaki bir çocuk ile bir polis memuru yaralandı.

Cizre'de izinsiz gösteri: 2 yaralı

Cizre'de IŞİD çetelerinin Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Yurtsever Devrimci Genç Kadın Hareketi'nin (YDGK-H) düzenlediği izinsiz yürüyüşe polis müdahale etti. Yürüyüşün ardından sokaklar savaş alanına döndü, çıkan olaylarda 9 yaşındaki bir çocuk ve bir polis yaralandı.

Cudi Mahallesi Mezbahane Sokak'ta bir araya gelen yüzlerce kişi, "Tanrıçalaşan Viyanların, Zilanların yaktığı ateş özgürlükle taçlandırılacaktır" pankartını açarak yürüyüşe geçti. Cadde boyunca sloganlar eşliğinde yürüyüşlerine devam eden kitle, Alibey Mahallesi Eski Belediye Caddesi'ne çıkınca polis, yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesi ile gruba gaz bombası ile müdahale etti. Müdahalenin ardından grup ara sokaklara kaçtı. Çıkan olaylarda kafasına cisim isabet ettiği iddia edilen 9 yaşındaki Ali E. yaralandı. Yaralı çocuk çevredekiler tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yürüyüşten sonra çıkan olaylar gece de devam etti. Nusaybin Caddesi, Otogar mevkii ve Yafes Caddesi'nde yoldan geçen araçları durdurup barikat olarak kullanan ve yolu trafiğe kapatıp izinsiz gösteri yapmak isteyen yüzleri maskeli göstericilere polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Polisin müdahalesine göstericiler taş, havaifişek ve molotof kokteylleri ile karşılık verdi. Olayda göstericilerin atmış olduğu molotof kokteylinin zırhlı araca isabet etmesi sonucu polis memuru F.E. yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaralı polis tedavisinin ardından taburcu edildi.

Öte yandan polis, Nusaybin Caddesi'ndeki olaylara müdahale ederken, yüzleri maskeli bir grup ilçe merkezindeki bazı bankalara molotof kokteylleri ile saldırdı. Saldırıda banka ATM'leri zarar görürken, polis göstericilere müdahale etti. Polisle göstericiler arasındaki çatışmalar devam ediyor. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler