HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre'de olaylı gece: 1 yaralı

Cizre ilçesinde, Paris'te 2 yıl önce Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesini protesto etmek için izinsiz gösteri yapan yüzleri kapalı göstericilere polis müdahale etti.

Çıkan olaylarda bir kişi yaralandı, bir iş yeri de ateşe verildi.

Cizre'de Yafes Caddesi, Nusaybin Caddesi, Otogar mevkii ve çevre yolunda PKK'nın şehir yapılanması olan YDG-H üyelerinden oluşan grup, çöp konteynerlerinden ve araçlardan barikat kurup, yolu trafiğe kapattı.

Güvenlik güçlerinin biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulunduğu gruptakiler, polise taş, hava fişek, ses bombası ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis göstericilere tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. Çıkan olaylarda 18 yaşındaki M.E., iddiaya göre vücuduna isabet eden tüfek saçmaları sonucu yaralanarak Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayların yaşandığı bölgelerdeki iş yeri sahipleri iş yerlerinde mahsur kaldı. Araçları eylemciler tarafından barikat olarak kullanılan ve kontak anahtarları alınan sürücüler ise araçlarını kurtarmak için çaba gösterirken, bazı sürücüler ise olaya tepki gösterdi.

Öte yandan göstericiler ilçedeki bazı banka şubelerine molotof kokteyli ile saldırırken, İzzet Keser Caddesi'nde bulunan bir iş yeri kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verilerek yakıldı. İtfaiyenin söndürdüğü yangın sonrası iş yerinde büyük çapta maddi hasar oluştu.

Cizre'de göstericiler ile polis arasındaki çatışmalar devam ederken, polis ilçenin belirli noktalarında olası bir olaya karşı zırhlı araçlarla beklemeye başladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler