HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre’de olaylı gece

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek için düzenlenen basın açıklamasından sonra olaylar çıktı.

Cizre’de bazı işçi ve meslek örgütleri, cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat amacıyla basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması için meşalelerle Cizre Lisesi önünde bir araya gelen kalabalık, bir müddet burada düdük çalıp slogan attı. Akabinde kalabalık adına basın açıklaması yapan SES Şırnak İl Temsilcisi Aziz Yural, "Cezaevlerinde başlayan açlık grevlerinin 64. günündeyiz. Geldiğimiz noktada artan ölüm riskleri karşısında kaygı duymaktayız. Bilindiği gibi 1980 yılından bu yana Türkiye cezaevlerinde 144 kişi açlık grevleri ve ölüm oruçları nedeni ile yaşamını yitirmiş yada bedenlerinde kalıcı hasarlar oluşmuştur. Yaşanan sorunlarla bugünkü açlık grevlerinin de 1982-2007 yılları arasında olduğu gibi ölümlerle sonuçlanma riski yüksektir. Hepimizi derinden endişelendiren bu sürecin tek bir can kaybı olmadan sonlanmasının insanı ve vicdani sorumluluğu omuzlarımızdadır. Bütün kamuoyunu ölümün değil, yaşamın galip gelmesi için sorunun değil, çözümün bir parçası olmaya, çözüm için hep birlikte davranmaya çağırıyoruz” dedi.

Basın açıklamasından sonra düdük çalıp ellerindeki meşalelerle Orhan Doğan Caddesi'nden yürüyüşe geçen kalabalığın önü, polis ekipleri tarafından kesildi. Ekipler, yürüyüşün izinsiz olduğunu ve eyleme devam edilmesi halinde gruba müdahale edileceğini açıkladı. Ancak kitle, eylemlerine devam etmek istedi. Bunun üzerine polis, kalabalığa biber gazı ve gaz bombaları ile müdahale etti. Müdahale ile eylemciler ara sokaklara dağılırken, SES Şırnak İl Temsilcisi Aziz Yural eylemini tek başına sürdürdü. Yural, polisin bütün uyarılarına rağmen elindeki meşaleyle Hastane Caddesi üzerinden yürüyüp Eğitim-Sen binasına kadar eylemini devam ettirdi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler