HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre'de ölen PKK'lı, Hakkari'de toprağa verilirken olay çıktı

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, bodrum katta ölenler arasında bulunduğu ileri sürülen 29 yaşındaki Erdal Şahin, Hakkari'de toprağa verilerken olaylar çıktı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yapılan operasyonlar sırasında bir binanın bodrum katında ölenler arasında bulunduğu belirtilen Şahin'in cenazesi, sabah saatlerinde Hakkari Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Cenaze, HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak ve HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan'ın da aralarında bulunduğu kalabalık tarafından da morgdan alındı.

Cenazenin mezarlığa kalabalık eşliğinde götürülmesine izin vermeyen polis, pankart ve slogan atılmaması için de uyarıda bulundu. Bu sarada bir aracın üzerine Erdal Şahin'in fotoğrafları asılınca polisler konvoyu durdurdu. HDP'li Milletvekilleri Irmak ve Akdoğan'ın görüşmelerinin ardından konvoyun geçişine izin verildi.

Cenaze, geniş güvenlik önlemleri altında Sümbül Mahallesi'ndeki Tekser Mezarlığı'na götürülürken, toplanan kalabalık Erdal Şahin'in tabutunu cenaze aracından alıp sloganlar atarak omuzlarda taşımaya başladı. Polisin uyarılarına karşın kalabalık gösteriyi sürünce olay çıktı. Polis gaz bombaları atarak grubu dağıtırken, 10 kişi gözaltına alındı.

PKK'lı Erdal Şahin'in cenazesinin toprağa verilmesinden sonra açıklamalarda bulunan HDP Hakkari Milletvekili Akdoğan, polisin tutumunu eleştirdi. Akdoğan, "Bugün geldiğimiz noktada bu ülkede artık kanunlar yok. Bir sultanın emriyle, bütün dinlerde kutsal olan cenazenin defnedilmesine izin verilmiyor" dedi.

İDİL'DE 20 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak İdil'de devam eden operasyonda; dün 20 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Şırnak İdil, Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı ve ele geçirilen mühimmata ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"24 Şubat'ta Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda üç el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 221'dir.)

24 Şubat'ta Şırnak İdil'de devam eden operasyonda; 20 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 47'dir.), Sekiz adet Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet M-16 piyade tüfeği, bir adet Kanas Keskin Nişancı tüfeği, bir adet roket atar, bir adet tabanca, beş adet el bombası, 17 adet Kaleşnikof şarjörü, iki adet tabanca şarjörü, yedi adet roket atar mühimmatı, 85 adet Biksi fişeği, bir adet gece görüş gözlüğü, bir adet telsiz, 31 kg Amonyum Nitrat ele geçirilmiş, - 21 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 126'dır.)

ŞANLIURFA SINIRDA ELE GEÇİRİLEN MÜHİMMAT

24 Şubat'ta Şanlıurfa'da, sınırdan yasa dışı giriş yaptığı tespit edilen iki bölücü terör örgütü / PYD mensubu terörist sağ olarak yakalanmış, iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet M-16 piyade tüfeği, sekiz adet el bombası, iki adet keskin nişancı dürbünü, 12 adet dolu şarjör, çok miktarda mühimmat ve üç adet sırt çantası ele geçirilmiştir.

24 Şubat'ta Ağrı, Mardin, Manisa, Gaziantep ve Hakkâri'de "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan aranan beş şahıs yakalanarak tutuklanmıştır.

24 Şubat'ta Şırnak'ta, bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık yapan bir şahıs yakalanmıştır."

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler