HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre'de PKK ateşi: 1 şehit

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde İpek Yolu'nda devriye görevi yapan polis ekiplerine Yafes Mahallesi'nden PKK'lı teröristler otomatik silahlarla ateş açtı.

Cizre'de PKK ateşi: 1 şehit

Açılan ilk ateşte bir polis memuru yaralanırken, operasyon düzenlenen Yafes Mahallesi'nde yer yer silah ve patlama sesleri yükseldi.

Cizre'deki Yafes Mahallesi yakınlarından geçen uluslararası İpek Yolu'nda devriye görevi yapan polis ekiplerine, bugün saat 10.30 sıralarında mahalleden teröristler otomatik silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşle birlikte adı açıklanmayan bir polis memuru yaralandı. Yaralı polis, ambulansla Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri daha sonra ateş açılan Yafes Mahallesi'ne operasyon düzenledi. Polis, ablukaya aldığı mahalleye girerken, mahalleden zaman zaman silah ve patlama sesleri duyulmaya başlandı. Operasyon nedeniyle Yafes Mahallesi yakınlarından geçen İpek Yolu da güvenlik güçleri tarafından trafiğe kapatıldı. Çatışmalar nedeniyle yoldan geçecek araçların zarar görmemesi adına karayolu trafiğe kapatılırken, yolun her iki tarafında uzun araç kuyruğu oluştu.

TEDAVİ GÖREN AŞUT, ÖLDÜ

Yaklaşık 1 hafta önce Sur ve Yafes Mahallesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağı sırasında çıkan çatışmalarda, nerden geldiği belli olmayan kurşunların isabet etmesi sonucu Afet Aşut ve Mehmet Emin Botanlı yaralandı. Yaralılardan Afet Aşut, tedavi gördüğü Adana'daki hastanede öldü. Bugün Cizre'ye getirilen Aşut'un cenazesi toprağa verildi.

EMNİYETİN SİVİL PERSONELİ ŞEHİT OLDU

Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nde sivil personel olarak çalışan Sabri Oğlak, ağır yaralandı. Oğlak, kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Şehit olan Oğlak'ın üzerinde çelik yelek bulunduğu ancak uzun namlulu silahla açılan ateşte kurşunun boynuna isabet ettiği öğrenildi.

Cizre'nin Yafes Mahallesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışmalar yer yer devam ederken, silah ve patlama sesleri duyuluyor. PKK'lı teröristler sürücülerinden anahtarlarını gasp ettikleri TIR'ları Nusaybin Caddesi ile Dörtyol Kavşağı'nda yolları kapatacak şekilde çekti. PKK'lılara güvenlik güçleri müdahale ederken, her iki bölgede esnaf kepenk kapatırken, vatandaşlar da evlerine çekildi. İlçe merkezinde polis geniş güvenlik önlemleri alırken, özellikle Yafes Mahallesi'ndeki çatışmalar devam ediyor.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler