HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre’de polis aracına roketli saldırı: 1 şehit, 3 yaralı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir grup terörist tarafından polis aracına düzenlenen roketatarlı saldırıda 1 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terörist grubun polis zırhlı aracına düzenlediği roket atarlı saldırıda 1 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Silopi'deki olayları protesto için yapılan yürüyüşünden sonra başlayan olaylar gecede de devam etti. Nur ve Cudi Mahallesinin ara sokaklarında toplanıp dört yol kavşağına çıkıp izinsiz gösteri düzenlemek isteyen gruba polis gaz bombaları ile müdahale etti. Polisin gazlı müdahalesine gruba silahla karşılık verince çatışma çıktı. Bu sırada dört yol kavşağındaki olaylara müdahale eden polis zırhlı aracına sokak arasından terörist bir grup tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Roket mermisinin isabet ettiği zırhlı araçta bulunan 22 yaşındaki Salih Hüseyin Parça şehit oldu. Araçta bulunan ve ismi belirlenemeyen 3 polis memuru da yaralandı. Yaralılar Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, şehit polis memurunun cenazesi hastane morguna kaldırıldı.

Polis saldırıyı gerçekleştiren saldırganları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.

Bingöl'de polis araçlarına roketatarlı saldırı

Bingöl'ün Karlıova İlçesi yakınlarında, Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait zırhlı araçlara PKK'lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Olayda ölen ve yaralanan olmadı.Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Bingöl'den Karlıova ilçesine gitmekte olan İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait polis araçları bugün saat 09.35'de ilçenin Ilıcal Beldesi yakınlarındaki Çay mahallesi mevkiinde pusu kurmuş olan teröristlerin saldırısına uğradı. PKK'lılar tarafından roketatarlı saldırıya uğrayan polis panzerlerinden birinde hafif hasar meydana gelirken, polislerin de karşılık vermesiyle teröristler dağlık alana doğru kaçtı. Olayda ölen ve yaralanan olmadı. Kaçan PKK'lıların yakalanması için operasyonlar sürüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler