HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocuğu için gün sayarken hem eşini hem bebeğini kaybetti

Samsun'un Atakum ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen 8 aylık hamile kadının bağışlanan organları, 6 hastaya nakledilecek.

Yaklaşık 10 ay önce Kürşat Gürcan ile evlenen ve özel bir hastanenin tıp merkezinde çalışan 8 aylık hamile Duygu Gürcan (25), kız bebeğinin karnında ölmesi üzerine önceki gün çalıştığı hastanede ameliyata alındı.

Operasyonun ardından beyin kanaması geçiren Gürcan, yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Burada beyin ölümü gerçekleşen Duygu Gürcan'ın ailesi, organlarının bağışlanması talebini kabul etti.

AİLE ORGAN BAĞIŞINI KABUL ETTİ 6 KİŞİ KURTULDU

Bunun üzerine uzman ekiplerce alınan akciğer uçakla İstanbul'a, karaciğer ve böbrekler helikopterle Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, kornealar da Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine gönderildi. Organların, söz konusu illerde organ bekleyen 6 kişiye nakledileceği öğrenildi.

"UMARIM ORGANLAR BİRİLERİNİ HAYATA BAĞLAR"

Acılı eş Kürşat Gürcan, yaptığı açıklamada, eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Umarım verdiğimiz organlar birilerini hayata bağlar" dedi. Samsun SağlıkMüdürlüğü Organ ve Doku Nakil Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak ise büyük bir fedakarlık örneği göstererek Duygu Gürcan'ın tüm organlarını bağışlayan ailesine teşekkür etti.

O İNSANLAR İÇİN TEK ÇARE ORGAN NAKLİ

Organ nakli bekleme sırasında pek çok insanın kaybedildiğine dikkati çeken Kazak, "O insanların hayata bağlanması için tek çareleri organ nakli. Bu hastamızın organları 6 kişiyi hayata bağlayacak" diye konuştu. Duygu Gürcan'ın cenazesi ise Atakent Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Alanlı Mahallesi'ndeki aile kabristanında defnedildi.

(AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler