HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocuk bakıcısı olarak getirdikleri azeri kadınlara fuhuş yaptırdılar

İnternetten tanıştıkları Azerbaycan uyruklu 2 kadını, 'çocuk bakıcısı arandığı ve yüksek maaş verildiği' vaadiyle Türkiye'ye getirip fuhuş yaptırdığı ileri sürülen biri kadın 4 kişi yakalandı.

Çocuk bakıcısı olarak getirdikleri azeri kadınlara fuhuş yaptırdılar

Adana'da, internetten tanıştıkları Azerbaycan uyruklu 2 kadını, 'çocuk bakıcısı arandığı ve yüksek maaş verildiği' vaadiyle Türkiye'ye getirip fuhuş yaptırdığı ileri sürülen biri kadın 4 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Cumhuriyet Savcılığı'ndan teknik ve fiziki takip için izin aldı.

Ekipler takip sonucunda "Topal Meral" lakaplı Aynur M. (42) eşi Haluk M. (34), Ömer A. (58) ve Osman Nevzat Ç.'yi (46), ikisi Azerbaycan uyruklu 3 kadına fuhuş yaptırdığını ve yer temin ettiklerini belirledi.

6 ay çeteyi takip eden polis Çankırı, Ankara ve Adana'da eş zamanlı yaptığı operasyonda 1'i kadın 4 kişiyi gözaltına aldı. Fuhşa sürüklenen kadınlar da bilgi sahibi olarak ahlak büroya getirildi.

ÇOCUK BAKICI OLACAKLARDI

Fuhuş çetesinin internet üzerinden Azerbaycan'da zor durumda olan ekonomik olarak güçlük çeken kadınları ağlarına düşürdüğü belirlendi. "Türkiye'de çocuk bakıcılığı işi yapılıyor, bunu yapanlara da iyi maaş veriliyor" diyerek kadınlara uçak bileti parası gönderen çetenin Nazakat Bayramov (46) ile Batanat Hasanov (47) adlı kadınları Türkiye'ye getirdiği, daha sonra geceliği 150-350 liraya fuhuş yaptırıldığı tespit edildi. Çetenin, Türk vatandaşı olan N.K'yi de ağlarına düşürerek fuhuş yaptırdığı, kadınları Adana dışında da erkeklere pazarladığı anlaşıldı.

KOD: "ARABAYA BİNECEKSİN"

Çete üyelerinin, kadınlara fuhuş yaptırırken polisin kendilerini teknik olarak takip etmesini de hesaplayarak telefon konuşmalarını kodlu yaptıkları belirlendi.

Çetenin, kadınları fuhuşa gönderirken "Cinsel ilişkiye gireceksin" yerine "Arabaya bineceksin" dediği, fuhuş yapmaya gideceksin yerine ise "İşe gideceksin" kodlarını kullandığını tespit edildi.

"HASTA ÇOCUĞUM İÇİN GELDİM"

Azerbaycan uyruklu Batanat Hasanov polise verdiği ifadesinde, Azerbaycan'da çok zor şartlar içinde yaşadığını internette tanıştığı Türk'ün kendisine yüksek maaşla çocuk bakıcılığı yapabileceğini söylemesi ve uçak biletinin alınması ve para gönderilmesi sonucu Türkiye'ye geldiğini belirtti. Hasanov'un, "Benim çocuğum hasta onun için buraya para kazanmaya geldim. Bana çocuk bakacaksın demişlerdi ancak fuhuş yaptırdılar. Önce yapmak istemedim ama mecbur olduğum için sesimi çıkarmayıp yaptım" dediği öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlılar ise suçlamayı kabul etmedi. Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan Aynur M. ile Ömer A. ve Osman Nevzat Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.Haluk M. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler