HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocuk gelin koruma altına alındı

Edirne’nin Keşan İlçesi’nde oturan 22 yaşındaki H.Y. ile ailesinin bilgisi dahilinde resmi nikahsız evlendirilen 13 yaşındaki L.O., mahkeme kararıyla koruma altına alındı.

Keşan'da 13 yaşındaki L.O. ile birlikte yaşayan 22 yaşındaki H.K. geçen hafta şikayet üzerine yakalanırken, sevk edildiği mahkeme tarafından 'Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Olayın ortaya çıkması ardından Keşan Asliye Ceza Mahkemesi’nce, L.O’nun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından koruma altına alınmasına karar verildi. Mahkeme, L.O.’nun koruma altına alınması kararının gerekçesinde, "Somut olay itibarı ile şüphelinin cinsel istismarından haberdar olmaları, kendi aralarında yaptıkları düğün ve benzeri merasim ile bu istismarın devam edeceğini biliyor olmalarına karşın kızlarının şüpheli H.Y. ile kalmasına rıza gösterdikleri değerlendirildiğinde, mağdurenin anne ve babasının velayet haklarını kötüye kullandıklarının anlaşıldığını" bildirdi.

Mahkeme kararında şöyle devam edildi:

"L.O.’nun bu aşamadan sonraki sosyal ve duygusal gelişimi, kişisel güvenliği açısından şüpheli H.Y. ile birlikte yaşamalarına rıza gösteren anne ve babasıyla birlikte kalmaya devam etmesi, ailelerin karşılıklı olarak aralarında yeniden anlaşmaları halinde mağdure çocuğa bu konuda baskı yapılabileceği de değerlendirilerek, mağdurede yarattığı psikolojik etki, olayın toplumsal ve sosyal etkileri de nazara alınarak soruşturmanın tamamlanması süresinde mağdurenin acil koruma altına alınmasının uygun olacağı anlaşılmıştır."

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler