HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocuk gelinin yardım çığlığını asker duydu

Babasının 5 bin TL karşılığında evlendirmek istediği 15 yaşındaki kız çocuğu jandarmayı arayıp "asker abi beni kurtarın" dedi.

Çocuk gelinin yardım çığlığını asker duydu
Çocuk gelinin çığlığını duyan jandarma kına gecesini basarak kızı kurtardı.
[** **](https://www.mynet.com/cocuk-yasta-evlenen-unluler-110100605347)
Sabah'ın haberine göre, Adana Seyhan Jandarma Komutanlığı 156 ihbar hattını 2 hafta önce arayan bir kız çocuğu, "Asker abi beni zorla evlendirecekler" dedikten sonra telefonu kapattı. Küçükdikili beldesindeki bir ankesörlü telefondan arama yapıldığını belirleyen ekipler, mahalleleri tek tek gezip Söğütlü mahallesinde bir evi belirledi. Jandarma eve girdiğinde 15 yaşındaki A.U. "Kurtarın beni" diyerek askerlere sarıldı. Evde A.U.'nun düğünde giyeceği gelinlik de bulundu. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edilen A.U.'nun hikayesi yürek burktu: İşsiz baba Gürbüz U., evi terk ederek ailesini kaderleriyle başbaşa bıraktı. Derme çatma evde hayat mücadelesi veren 7 kardeş ve anne, haftalık 150 TL maaşla çalışan A.U.'nun kazandığı parayla geçiniyordu. Baba Gürbüz U., zaman zaman eve gelerek bu parayı da alıyordu. Ne A.U. ne de kardeşleri okul yüzü görmüştü. Son olarak Gürbüz U., kızını 5 bin TL başlık parası karşılığında Gaziantepli M.G.'ye vermek üzere anlaştı. Gaziantep'teki düğünden önce Adana'da kına gecesi yapılmasına karar verildi. A.U.'nun hiç tanımadığı M.G. ile para karşılığı yapacağı evliliği, jandarma baskınıyla engellenmiş oldu.
**BABA ARANIYOR**
Baba Gürbüz U., jandarmayı görünce ortadan kayboldu. Anne Dilek U. ile M.G. ise karakola götürüldü. Kızının gerçek yaşının 17 olduğunu savunan anne ile "Ben 18 yaşından büyük sanıyordum" diyen M.G. ifadelerinin alınmasının ardından serbest kaldı. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Adana İl Müdürlüğü görevlilerine teslim edilen A.U. yaklaşık bir hafta yurtta kaldıktan sonra, ailesiyle kalmasının daha uygun olcağı düşünülerek evine götürüldü. Aileye hem gıda hem sosyal yardım yapmaya başlayan görevliler A.U.'nun iki kardeşini de okula kazandırdı. Bir telefonla hayatı değişen A.U. şunları söyledi: "Haftalık 150 liraya fabrikada çalışıyorum. Babam bize bakmıyor. Anneme sürekli şiddet uyguluyor. Gidip aylarca gelmiyor. Annem kardeşlerime baktığı için çalışamıyor. Ne ben ne kardeşlerim hiç okula gitmedik. Babam beni para karşılığı evlendirmek istedi ama ben karşı çıktım. Tarlada çalışan bir kız arkadaşım bana, 'jandarmanın çalıştığı tarlaya geldiğini, eğitici bilgiler verdiklerini' söyledi. Ondan cesaret alarak asker ağabeylerimi aradım. Gelip beni kurtardılar, hepsine çok teşekkür ederim. Şimdi tek isteğim annem ve kardeşlerimle mutlu bir hayat yaşamak."


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler