HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocukları kahvaltı istedi ama yoktu...

Yokluğa daha fazla dayanamayıp evde bulunan av tüfeğiyle yaşamına son verdi.

Çocukları kahvaltı istedi ama yoktu...

Diyarbakır'da çocuklarının istediği kahvaltıyı evde yiyecek bir şey olmadığı için hazırlayamayan 4 çocuk annesi 25 yaşındaki Yüksel Demir, yokluğa daha fazla dayanamayıp evde bulunan av tüfeğiyle yaşamına son verdi. Eşinin intiharına dayanamayan işsiz 30 yaşındaki Mehmet Demir ise, girdiği bunalım sonucu evi ateşe verdi. Çiftin ortada kalan 4 çocuğuna, 7 çocuklu amcaları Salih Demir bakmaya başladı, Aylardan bu yana işsiz ve ayağından sakat olan amca Demir, "9 nüfuslu bir aileyken şimdi 13 olduk. Yengemin ölümüne mi, kendi durumuma mı üzüleyim bilemiyorum" dedi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde oturan Yüksel Demir, henüz çocuk denilebilecek yaşta Mehmet Demir ile evlenmeye karar verdi. Ailesinin karşı çıktığı Yüksel Demir, "Beni vermezseniz kaçarım" diyerek yakınlarını bu evliliğe razı etti. 10 yıllık evlilikte 4 çocuk sahibi olan Mehmet Demir, inşaatlarda çalışarak geçimini sağlamaya çalışırken son aylarda iş bulamayınca, ailesine bakmakta zorluk çekti.

Çocukları geçen hafta anne Yüksel'den kahvaltı isterken evde onlara yiyecek bir şeyler hazırlayamayan Yüksel Demir'in buna dayanamayarak evde bulunan av tüfeğini karnına dayayıp tetiği çektiği belirtildi. Silah sesi üzerine eve giren komşuları tarafından kanlar içinde yerde bulunan genç kadın, Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Yüksel Demir, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırılırken yolda öldü.

EŞİ ÜZÜNTÜDEN EVİ ATEŞE VERDİ Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verdiği eşinin acısına dayanamayan Mehmet Demir, evini yakmak istedi. İlk girişiminde komşuları tarafından engellenen Mehmet Demir, polise haber verilmesi üzerine karakola götürüldü. İfadesi alınıp serbest bırakılan Demir, eve dönüp evi tekrar ateşe verdi. Evleri tamamen kül olan Demir ailesinden geriye 4 çocuk ve hatıralarla dolu yanmış fotoğraflar kaldı. Olaydan sonra psikolojisi bozulduğu ileri sürülen Mehmet ile intihar eden Yüksel Demir'den kalan 7 yaşındaki Melek, 5 yaşındaki Mücella, 4 yaşındaki Besra ve 7 aylık Şeyhmus adlı çocuklarına yengeleri Muazzez ile amcaları Salih Demir bakmaya başladı. Yüksel Demir'in yoksulluk nedeniyle intihar ettiğini anlatan yenge Muazzez Demir, şöyle dedi:

"Kayınbiraderim Mehmet, Yüksel'in ölümünün ardından psikolojisi bozuldu ve evini ateşe vererek ortadan kayboldu. Ortada kalan 4 çocuğa ben bakmak zorunda kaldım. Şimdi kendi çocuğumla birlikte Yüksel'in 7 aylık oğlu Şeyhmus'u da emziriyorum. Bizimde maddi durumumuz yok. Tek güvencemiz yeşil kartlı olmamız ve bu da karın doyurmuyor. Eşim aylardır sakat ve evimize bir lokma ekmek zor giriyor. Kıt kanaat geçinirken şimdi durumumuz daha da zorlaştı. Yetkililerden bizlere el uzatmasını istiyoruz. Hiç olmazsa sefaletin yok ettiği bir evlilikten geriye kalan bu çocuklar için yardım bekliyoruz. Devletimize, belediyemize, iş adamlarına, vicdan sahibi olan tüm insanlara sesleniyorum, ne olur bize sahip çıkın."

Salih Demir ise, kardeşinin severek bir evlilik yaptığını önceleri ailesini geçindirebildiğini belirtirken, "Evliliklerinden 4 çocukları oldu ve geçim sıkıntısını derinden yaşamaya başladılar. Yüksel'in intiharından sonra hepimiz perişan olduk. Mehmet şimdi sokağa bile giremiyor. Ortada kalan 4 yeğenime ben bakmak zorunda kaldım. Bende 10 aydır sakatım ve hiç bir gelirim yok. 9 nüfuslu bir aileyken şimdi 13 nüfusa bakmak zorundayım. Aylardır yerimden kımıldayamıyorum. Yaşadığımız bu acı her geçen gün bizi biraz daha sona yaklaştırıyor. Herkes bizim yaşadıklarımızı bilsin istiyorum" diye konuştu.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler