HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocuklarının hastalığına gözünü feda etti

Zonguldak'ta yaşayan üç çocuk babası Kadir Yanaz, retina yırtığı sonucu görme yetisini kaybetti.

12 yıl önce Ankara'da bir inşaat firmasında çalışan Kadir Yanaz'ın retinasında yırtık meydana geldi. Yanaz, tüm mücadelelere rağmen görme yetisini tamamen kaybetti. Malulen emekliliğe ayrılan Yanaz, geçim sıkıntısı yaşayınca eşi Özlem Yanaz ve üç çocuğunu da alarak Devrek ilçesine bağlı Çorak köyünde bulunan baba ocağına yerleşti. Ailesinden kalan evde yaşama mücadelesi veren Kadir Yanaz'ın imdadına yakınları yetişti. Akrabalar; aileye yeni bir ev yaparak destek oldu.

OKULA GELEN SAĞLIKÇILAR GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

43 yaşındaki Kadir Yanaz'ın ortanca çocuğu olan 12 yaşındaki Eren'in kalp hastası olduğunu ise okula gelen sağlık ekipleri ortaya çıkardı. Eren'in kalbinde altı delik olduğunu öğrenen ailenin dünyası başına yıkıldı. Yapılan ameliyatların ardından çocuklarını sıklıkla Ankara'ya kontrole getiren aile maddi sıkıntılar yaşamaya başladı.

EFLAL'İN DE KALBİ DELİK

1,5 yaşındaki kızları Eflal'in de kalbinde delik olduğunu öğrenen ailenin ikince kez dünyası başına yıkıldı. İki çocuğunun tedavisi için uğraşan görme engelli baba Kadir Yanaz, "10 yıldır görme engelliyim. Ankara'da çalıştım malum krizler nedeniyle köye taşınmak zorunda kaldım. Daha sonra da maddi sıkıntılardan dolayı görme engelim arttı. Şu anda mağdur durumdayız. 3 çocuğumdan ikisi kalp hastası. Şu anda tedavi görüyorlar. Ankara'dan gelmeden önce babamızdan kalma evimiz vardı. Orada oturmaya başladık. Bizi akrabalarımız ziyaret etti. Bize bir ev yapabileceklerini söylediler. Sağ olsunlar bize bu evi yaptılar. Genelde maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Hacettepe'de kontrollerimizi yaptırıyoruz. Çocuklarım için inanın kendi sorunumu unuttum. Çocuklarımın tedavileri olsun diye. Çocuklarım tedavi olabilsin diye uğraşıyoruz. Üç çocuğumdan ikisinde kalp rahatsızlığı var. Oğlum şu anda 12 yaşında. 6 yaşında fark ettik. Okula gelen sağlık görevlilerinin muayenesi ile fark edildi. Ameliyat ettirdik sürekli kontrollere gidip geliyoruz. Görme engelim sonradan oluştu. İşten çıktıktan sonra maddi sorunlarımız oldu. Retina yırtılması oluştu. Sürekli Ankara'ya gidip geldim. Yaklaşık 15 kez ameliyat oldum. Her ameliyatta da görüşüm azaldı. En sonunda gözlerim kapandı. Maaşımız var. Malulen emekli oldum ama çocukların tedavisinden dolayı kredi çektik. Şimdi o maaşımızdan kesiliyor. Sürekli kredi çekmek zorunda kalıyoruz. Çevremizden sürekli borç alıyoruz” diye konuştu.

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ EŞİ

En büyük kızları Ezgi'nin üniversite okuduğunu anlatan anne Özlem Yanaz, diğer iki çocuğunun kontrolü için sıklıkla Ankara'ya gidiyor. Eşi Kadir Yanaz'ın en büyük destekçisi olan Özlem Yanaz, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"20 yıldır evliyiz. Bunun 12 yılını hep hastanelerde geçiriyoruz. Eşim görme engelli oldu. İki çocuğum kalp hastası. Eşimin hiçbir dışarıda kendi ihtiyacını görecek hali vakti yok. Hep birisi yanında olması gerekiyor. Hep bizlerin yardımıyla tutunuyor. O üzüldükçe biz de üzülüyoruz. Çocuklarımızın tedavisi için uğraşıyoruz. En büyük kızım üniversitede okuyor. Şimdiye kadar çok sıkıntı yaşadık. Yurt çıkmadı, hep özel yurtlarda kaldı. O ayrı bir masraf oldu. Halen daha uğraşıyoruz. En küçük kızımın kontrolü var. Onu kontrole götürüyorum. Çocuklarımın rahatsızlığından dolayı da üç yıldır eşimi kontrole getiremiyorum. Çünkü masraf oluyor. Eşimin retina yırtığı var. Göz kornea nakli olmuştu. Halen daha dikişleri alınmadı. Çocuklarımın rahatsızlığından dolayı eşimi götüremedik. Halen daha sıkıntılarımız devam ediyor. Çok yere başvurduk. Cevap alamadık. Yazılar gönderdik, mailler attık ama hiç birinden cevap alamadık. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar gelmişti. Ona teşekkür ediyoruz. Bizi dinledi, elinden geleni yapacağını söyledi. Bizi gelmekle memnun etti. Doktorlar küçük kızımın da ameliyat olması gerekeceğini söyledi. Onun da kalbinde iki delik var. Aort damarının birinde daralma diğerinde genişleme var. Bu nedenle akciğer tansiyonu çıkıyor. Bu da dengelenmesi çok zor olan bir şey. Kontrole gittiğimizde doktorlar ne karar verecek bilmiyorum?”

Beş kişilik Yanaz ailesi, uzanacak yardım elini bekliyor. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler