HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çöpteki kanlı kot parçası cinayeti aydınlattı

Rize'nin Derepazarı ilçesinde dün bir İtalyan turistin karavanı içinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili yakalanan katil zanlısını, hastanenin çöpünde bulunan kanlı kot parçası ele verdi.

Derepazarı ilçe merkezinde önceki gece karavanlardan birine üstte bulunan havalandırma penceresinden giren bir kişi karavanda bulunan İtalyan turist Giorgio Bozzo'yu (70) bıçaklayarak öldürmüş, daha sonra Rize emniyetinin sıcağı sıcağına yaptığı operasyonla yakalan Halil K'nın (28) olayı nasıl işlediği ortaya çıktı.

Kapıkuleden giriş yapıp Gürcistan'a oradan da Kaçkarlar'a gelen 7 karavandan oluşan 15 kişi, Rize'nin Derepazarı ilçesinde konakladı. İlçede dolaşıp alışveriş yapan grup, daha sonra karavanlarını etraflarına açtıkları masalarda oturarak sohbet etti. Daha sonra saat gece 02.00 civarında katil zanlısı Halil K, karavanına girdiği Giorgio Bozzo'nun ile boğuşurken elindeki bıçağı göğsüne 4 kere sapladı. Olayı şahit olan eşi Ritta ise çığlık atarken, katil zanlısı pencereden kaçarken düşerek ayağını kırdı. Olay sonrası hastaneye giderek ayağını alçıya aldıran zanlı, pantolon paçalarını keserek çöpe attı. Polis hastanelerde yaptığı incelemede kanlı pantolon paçalarından yola çıkarak katil zanlısını yakaladı. Gözaltına alınan Halil K. ifadesinde olayın nasıl olduğu anlatarak suç aleti bıçağı polise teslim etti. Olayda karavan içerisinde bulanan eşi Ritta, karanlık olduğu için katil zanlısın sadece üzerindeki kırmızı tişörtü teşhis etti.

İnceleme sırasında karavan çevresinde bulunan ayak izi de katilin yakalanmasında etkili rol oynadı.

KATİL ZANLISI ADLİYEYE GETİRİLDİ

Öte yandan zanlı Halil K. (28) yargılanmak üzere Rize Adliyesine çıkarıldı.

’ESRAR İÇMİŞTİM, PİŞMANIM’

Emniyetteki ifadesinde o akşam alkol aldığını söyleyen Halil K., "Olayın hemen öncesinde esrar içmiştim. Karavanları gördüm. Birinin üstü açıktı. Yanındaki kamyonun kasasının üzerinden karavanın üzerine geçtim. İçeri girdiğimde kadının çığlık sesi üzerine adam bana saldırdı, boğuşmaya başladık. Çakıyı rast gele sapladım. Geldiğim yerden aşağıya atladım. Atlarken ayağım kırıldı. Sonra arkadaşımla hastaneye gittik. Pişmanım, çok üzgünüm. Keşke böyle bir olay olmasaydı" dedi.

EŞİ İTALYA'YA DÖNÜYOR

Eşinin eşyaları bir poşet içinde kendisine teslim edilen Ritta Bozzo’nun yarın cenazeyle birlikte İtalya’ya döneceği öğrenildi.

Bu arada 3 İtalyan turist cenazenin alınıp götürülmesinde yardımcı olmak için Ritta Bozzo’nun yanında kalırken, diğer İtalyan turistler de karavanlarıyla Rize’den ayrıldı. Cinayetin işlendiği ve Rize Emniyet Müdürlüğü garajında duran karavanın ise sigorta şirketi tarafından daha sonra aldırılacağı belirtildi.

POLİSLERE DAYANARAK ADLİYE’YE GELDİ

Katin zanlısı Halil K. ve kendisine yardım eden arkadaşı Ziya K., Emniyet’teki sorgularının tamamlamasından sonra hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

Şüpheliler ardından adliyeye sevk edilirken, katil zanlısı Halil K.’ ayağının alçıda olması nedeniyle polislerin kolunda yürüyebildi.

BÜYÜKELÇİLİKTEN POLİSE TEŞEKKÜR

Bu arada Rize Emniyet Müdürlüğü’ne teşhis için gelen Ritta Bozzo’nun, eşinin katilinin bulunmasında gösterilen başarı nedeniyle polislere teşekkür ettiği belirtildi. İtalyan Büyükelçiliği de Emniyet personeline teşekkür telefonu açtı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler