HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Çöpten yiyen Suriyeli kadın" yalan çıktı

Türkiye'yi sarsan görüntü ile ilgili şoke eden iddialar. Gaziantep'te çöpten yemek yerken görüntülenen kadın herkesi sarsmıştı. O görüntü ile ilgili şaşkına çeviren bir iddia geldi: Mizansen

"Çöpten yiyen Suriyeli kadın" yalan çıktı

Birçok gazete ve internet sitesinde haber olan ve sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşılan çöpten yiyecek toplayıp yiyen kadının görüntüleri iddiaya göre mizansen çıktı. Bir dilencilik şebekesinin oyunu olan görüntüler aileye yardım ulaştırmak isteyen bir yardım kuruluşu tarafından ortaya çıkarıldı.

BÜYÜK YANKI UYANDIRAN GÖRÜNTÜLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

Haberin yayınlanması üzerine İMKANDER Gaziantep Temsilcilği aileye ulaşmak maksadıyla harekete geçti. Derneğin Gaziantep Temsilcisi Sait Gökdere, yardım ulaştırmak için aileyi aradı ve çarpıcı gerçekle karşılaştı. Gökdere, aileyle ilgili yaptığı kısa araştırmadan sonra ailenin bir dilencilik çetesi olduğu gerçeğine ulaştığını aktardı. Habere konu olan kadının iddia edildiği gibi savaşta eşini kaybetmediği hatta eşi tarafından dilendirildiğini ifade eden Gökdere olayı şu sözlerler aktardı:

"Haberi alınca aile yardım ulaştırmak maksadıyla sabah erken saatlerde yaşadıkları mahalleye gittim. Aile ile görüşmeden önce çevredeki esnafla da görüşerek aile hakkında bilgi topladım. Haberde anlatıldığı gibi kadın dul değildi ve kocası tarafından dilendiriliyordu. Haberde yanında bulununan çocuklar da iddia edildiği gibi kendisinin değil, kocasın yeğenleri"

Çöpten yemek toplama ve yeme görüntülerinin de çetenin kullandığı ve insanların duygularını sömürmeye yönelik bir mizahsen olduğunu kaydeden Gökdere; "Yaşadıkları yer camiye yakın bir bölge. Temiz bir poşet içine koydukları yiyecekleri yanlarına alıp namaz saatlerinden sonra çöp konteynerlerine gidiyorlar. Poşetteki temiz yiyecekleri konteynerden alıyormuş gibi yapıp yoldan geçenlerin dikkatini çekiyorlar. Duygularını sömürüp para topluyorlar' dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler