HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çorlu'da HDP’liler AK Parti aracına saldırdı

Tekirdağ'ın Saray İlçesi’nde HDP’nin seçim irtibat bürosunun taşla saldırısını Çorlu’da protesto eden partililer yoldan geçen Ak Parti seçim midibüsüne saldırdı.

ÇORLU,(Tekirdağ),(DHA) Gerginlik polis ekiplerinin araya girmesiyle engellendi.

HDP Tekirdağ milletvekili adaylarının da aralarında bulunduğu, 50 kişilik partili grubu Saray ilçesi Ayazpaşa Mahallesi’ndeki seçim irtibat bürosu açılışının yapıldığı sırada toplanan bir grup tarafından taşlı saldırıya uğramıştı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle önlenen olayları proteste etmek için yaklaşık 400 kişilik HDP’li grup Çorlu’daki Homurtak Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Meydanı’nda toplandı. Grubun protestosu sırasında Ak Parti Tekirdağ 3’üncü sıra milletvekili adayı Metin Akgün’ün fotoğraflarının bulunduğu seçim aracı caddeden geçti. HDP'li grubun içinde bulunan bazı kişiler araca saldırdı. Bunun üzerine meydanda bulunan polis ekipleri araya girdi.

MEYDANA KADAR YÜRÜDÜLER

Grup daha sonra Atatürk Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Meydana gelen grup adına konuşan HDP Tekirdağ İl Başkanı Şehnaz Kaya,saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Günlerdir yürüttüğümüz seçim çalışmaları kapsamında Saray ilçemizde esnafı ve halkı ile buluştuğumuz seçim gezilerimizde hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadık. Saray büromuzu açtığımız sırada AKP ve faşist grup tarafından günlerdir sosyal medyada hazırlanan saldırı kampanyası büro açılışımızın yapıldığı saatte fiili saldırıya dönüşmüştür. Biz bunu kınıyoruz. Çünkü yeterli önlem alınmamıştır" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler