HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çorlu’da işçiler eylem yaptı

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde bir araya gelerek, çalışma hayatındaki gelişmeleri protesto ettiler.

Çorlu’da işçiler eylem yaptı

Hükümetin çalışma yaşamını derinden etkileyecek yasa tasarılarını art arda hayata geçirmeyi planladığını söyleyen Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, "Bu adımlar, işçileri kazanılmış haklarını ellerinden alırken, kölelik koşullarında çalışmayı dayatıyor" dedi.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri, Atatürk Meydanı'nda toplandı. Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, hükümetin çalışma yaşamını derinden etkileyecek yasa tasarılarını art arda hayata geçirmeyi planladığını söyledi. Serdaroğlu, "Geçtiğimiz günlerde Sağlık, Aile ve Çalışma Sosyal İşler Komisyonunda görüşmesi tamamlanan 'kiralık işçi' bürolarına geçici iş ilişkisi kurma yetkisi veren yasa tasarısı var. Bu yasayla birlikte işçi simsarlığı yasalaşacak, düzenli istidamın sonunu gelecek. İşçilerin geleceği, sağlığı ve kazanılmış olan emeklilik, yıllık izin, kıdem tazminatı gibi hakları ellerinden alınacak" dedi.

Yasanın hayata geçmesi ile birlikte kiralık işçilerin en temel haklarından olan sendikalaşma, toplu sözleşme ve grev hakkını kullanamaz hale geleceğini anlatan Serdaroğlu, "Kiralık işçilik, düzenli istidamın ve toplu sözleşmeli çalışma yaşamını baskı ve tehdit altında almanın, ücretleri aşağıya çekmenin ve yoksullaşmanın aracı haline gelecektir. Bizler DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası olarak iş güvencemiz olan kıdem tazminatının fon adı altında talan edilmesine dün izin vermediğimiz gibi bugünde vermeyeceğiz Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler haklarına sahip çıkmak için alanlarda eylemlerine devam ediyor" diye konuştu.

Düzenlenen basın açıklamasının ardından grup attıkları sloganların ardından olaysız dağıldı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler