HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çorlu'daki vahşet

Çorlu'da 2 günlükken boğularak öldürülen ve gömüldükten sonra üzerine beton dökülen bebek olayıyla ilgili gözaltına alınan kişiler, Çorlu Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Çorlu'daki vahşet

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde 25 yaşındaki İzzet Sapil'in askerdeki sevgilisi A.A.'dan olan ve ‘Aile meclisi' kararı ile boğularak öldürüldükten sonra evin bahçesine gömülüp üstü beton ile kapatılan 2 günlük kız bebek cinayetiyle ilgili polis ekipleri amca Teruk Sapil'i gözaltına alındı. Kayıt dışı özel muayenehanede para karşılığında yapılan doğum ardından bebeğin çöp poşeti içinde eve götürüldüğü ortaya çıktı.

Aile meclisi kararı ile öldürülen 2 günlük bebek cinayetinde yeni gelişmeler ortaya çıktı. Doğumu gerçekleştiren Çorlu Devlet Hastanesi'nde görevli Kadın Doğum Uzmanı İpek Kadıoğlu'nun özel muayenehanesine 14 Nisan Çarşamba günü Sapil ailesinin olduğu gün muayeneye gelen hamile bir kadın, iddiaya göre doğum sırasında odadan gelen bebek sesini duydu. Bir süre sonra odada kendine gelen anne sekreterden çöp poşeti istedi. Bunun üzerine İzzet Sapil ile annesi Türkan Sapil ile yenge Birgül Sapil'in ellerindeki poşetle panik halinde dışarıya çıktı.

Muayenehanedeki işi biten hamile kadın evine gitti. Hamile kadın, muayenehaneden çıkan 3 kadının hareketlerinden şüphe duyunca 2 gün sonra ankesörlü bir telefondan polisi arayarak olay günü tanık olduğu olayı anlattıktan sonra telefonu kapattı. İhbarı değerlendiren polis ekipleri, Dr. Kadıoğlu'nun sekreteri Nermin Demirci'ye ulaştı. Sekreter bebeğin muayenehanede dünyaya geldiğini ve sonra ailenin bebeği götürdüğünü açıkladı. Bunun üzerine savcının talimatı ile eve giden polis ekipleri bebeği bulamayınca evdeki 55 yaşındaki Türkan Sapil ile çocukları, 25 yaşındaki İzzet Sapil, 18 yaşındaki Tayfur Sapil, 20 yaşındaki Faruk Sapil, 34 yaşındaki gelini Birgül Sapil ile Çorlu Devlet Hastanesi Kadın Doğum uzmanı eşi İpek Kadıoğlu ile özel muayenehanesinde çalışan sekreteri Neriman Demirci gözaltına alındı.

Kayıt dışı yapılması planlanan doğum için Kadın Doğum Uzmanı Dr. İpek Kadıoğlu'nun Omurtak Caddesi Fuat Peker apartmanında bulunan muayenehanesinde gelen İzzet Sapil, anne Türkan Sapil ve yenge Birgül Sapil iddiaya göre sekreter Nermin Demirci ile doğum pazarlığına başladı. Sekreter doğum için 1500 TL istedi. Aile 1200 TL'nin olduğunu söyledi. Daha sonra bu fiyata anlaşıldı ve doğum gerçekleşti. Doğumun ardından bebek bir çöp poşet içine konulduktan sonra ailenin yaşadığı Nusratiye Mahallesi Tuğlalı Çeşme Altı 3'üncü Sokak'taki evlerine götürüldü. Burada toplanan aile meclisi ile bebeğin ölümüne karar verdi ve boğularak öldürülen bebek daha sonra açılan çukura gömüldü ve üstü beton ile kapatıldı.

Soruşturmayı genişleten polis ekipleri, gözaltındaki şüphelilerin verdiği ifadeler doğrultusunda amca, 42 yaşındaki Teruk Sapil'i de gözaltına aldı. Şüpheliler olası linç girişimine karşı geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontorolü için Çorlu Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Dr. Kadıoğlu gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, sekreteri Nermin Demirci, “Benim suçum yok” diye konuştu.

Anneanne Türkan Sapil ise gazetecilerin kendisini görüntülememesi için yüzünü tamamen başörtüsü ile kapatırken, soğukkanlı görünen anne İzzet Sapil, polis eşliğinde sağlık kontrolünden geçirildi ve ekip otomobiline götürüldü. Burada gazetecilerin “Pişman mısınız?” sorusunu yanıtsız bıraktı. Gözaltındaki 8 kişinin polisteki sorgusu sürüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler