HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cübbeli Ahmet Hoca’nın tahliye talebine ret

"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de sanıkları arasında yer aldığı davada mahkeme, 3 kişinin tahLiye edilmesine karar verdi. Ünlü'nün tahliye talebi ise reddedildi.

İSTANBUL (İHA)İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saatlerinde başlayan duruşmada tutuklu sanıkların yanı sıra 2 tutuksuz sanığın da ifadesi alındı. Mahkeme, daha sonra tutuklu sanık avukatlarının taleplerini dinledi. Avukatlar, müvekkillerinin tahliye edilmesini talep etti. Taleplere ilişkin görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, aralarında Ünlü’nün de bulunduğu 6 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Kamara Alimukhamedova, Kakhramonjon Kholmamatov ve Mehmet Batur'un "atılı suçun vasıf ve mahiyeti, tutuklulukta kalan süre" dikkate alınarak tahliye edilmelerine karar verdi. Mahkeme, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Barış Sezek ve Mahjouba Demirel'in ise "atılı suçun niteliği, bir kısım sanıklar ile mağdureler arasındaki para ödeme belgeleri, kuvvetli suç şüphesi ve delillerin toplanmamış olması" gerekçeleriyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler