HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cudi Dağı'ndaki PKK yuvalarına hava destekli operasyon

Şırnak'ın Cizre İlçesi yakınlarında Cudi Dağı'nda yuvalanan PKK'lılara yönelik dün başlatılan hava destekli operasyon bugün de devam etti.

Cudi Dağı'ndaki PKK yuvalarına hava destekli operasyon

Hisar ve Çağlayan'daki tugaylardan dün akşam top ve havan atışları yapılırken, uçaklar da gece boyunca PKK hedeflerine bomba yağdırdı. Bu sabahın erken saatlerinden itibaren de Şırnak bölgesine askeri sevkiyat yapıldı.

Cizre yakınlarındaki Cudi Dağı eteklerinde bulunan Hisar ve Çağlayan Tugay Komutanlığı'nda dün akşam, Cudi Dağı'nda harekete geçtiği tespit edilen kalabalık bir grup PKK'lının etkisiz hale getirilmesi amacıyla, bu bölgeye top ve havan atışı yapıldı. Gece saatlerinde de iki F-16 savaş uçağı aynı bölgeyi yoğun bombardıman altına alırken, Kuzey Irak sınır bölgesinde sık sık alçak uçuş yaptı.

Sabah erken saatlerinde, Cudi Dağı'nda bombalanan bölgeden duman yükseldi. Cizre ve Şırnak'tan operasyon bölgesine çok sayıda askeri araçla asker ve mühimmat sevkiyatı yapıldı. Mardin yönünden gelen zırhlı kirpi ve kobra tipi askeri araçlar da Cizre ve Şırnak'taki askeri birliklere konuşlandırıldı.

Bu arada Şırnak'taki Şerafettin Elçi Havalimanı'ndan, Cizre başta olmak üzere Şırnak ve diğer ilçelere özel harekat timleri sevk edildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler