HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çukurca'da çatışma: 3 şehit

Hakkari Çukurca'da teröristlerle çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu.

Çukurca'da çatışma: 3 şehit
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Valilikten yapılan açıklamada, 3 PKK’lının da silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği belirtildi. Akşam saatlerinde de, Hakkari'nin Çukurca İlçesi Kazan Vadisi'nde sürdürülen operasyonlar kapsamında 4 PKK'lının daha öldürüldüğü açıklandı.
[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/cukurcadan-yine-aci-haber-ailenin-tek-oglu-sehit-dustu/10824/893644/)
[ **](https://www.mynet.com/vanda-mayin-patladi-2-asker-yarali-110100657045)
Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Çukurca ilçesindeki Işıklı ile Karataş Jandarma Karakolu'nun yanı sıra Gezgintepe üs bölgesine bir grup PKK’lının düzenlediği saldırılarda 3 askerin şehit düştüğü, 1 askerin de yaralandığı belirtildi. **400 KİLOGRAM TUZAKLANMIŞ PATLAYICI** Çıkan çatışmada 3 PKK’lının silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, “Bölücü terör örgütü mensuplarına karşı Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde devam eden operasyonlarda arazi araması yapan birliklerce 1 terörist sağ olarak yakalanmış, 5 adet tüfek ele geçirilmiş ve 7 farklı noktada bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleştirilmiş toplam 400 kilogram tuzaklanmış el yapımı patlayıcı bulunmuştur. Hakkari’de terörü önleyici faaliyetlere hassasiyetle devam edilmektedir. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralımıza acil şifalar diliyoruz” denildi.
**TERÖR UZMANI EMRE USLU'DAN VAHİM İDDİA**
Terör uzmanı Emre Uslu kendi kişisel sitesinde kaleme aldığı yazıda, geçtiğimiz cumartesi günü 70 - 80 kişilik bir PKK'lı grubun sızdığının tespit edildiğini ancak Uludere benzeri bir felaket yaşanmaması için ekstra hassas davarınlması nedeniyle bu gruba müdahale edilmediğini ifade etmişti. Uslu bugün bu yazısı ile Hakkari'de yaşanan çatışmalar arasında bir bağlantı kurarak, "Müdahele edilmeyen PKK'lı grubun karakol baskınlarını gerçekleştirdiğini de ileri sürdü...
**İşte Emre Uslu'nun yazısında o konuyla ilgili bölüm**
Bu kapsamda yine geçen cuma cumartesi gecesi Hakkâri’nin Kuzey Irak tarafından 15 katırla birlikte sınırımıza doğru hareket eden 70-80 kişilik bir PKK’lı grubunun tesbit edildiği ancak İkinci Ordu’da görüntüleri izleyen uzmanlarla Ankara’dan izleyen uzmanların grubun PKK’lı olup olmadığı noktasında ihtilafa düştükleri, bunun üzerine Amerikalıların Predator gönderip izlemeyi devraldıkları ve aşağıdakilerin kim olduğuna ilişkin bilgi vermedikleri ifade ediliyor. Bu grubun katırlarla Docka silahlar taşıdığı, önümüzdeki günlerde Hakkâri’de Çukurca benzeri bir yerde büyük bir eylem yapmaya hazırlandığı belirtiliyor.
70-80 kişilik PKK’lı grubunu tesbit eden askerî birimlerin bir hafta önce yaşadıkları MİT ajanı tarafından aldatılma girişiminin etkisiyle çok daha fazla dikkatli davrandıkları ifade ediliyor. Özellikle şu günlerde başlatılan alan hâkimiyeti konseptli operasyonları engellemek için devlet içinde çift yönlü çalışan istihbarat ajanlarının PKK liderlerinin yönlendirmesiyle değişik tuzakların kurulabileceğini düşündükleri belirtiliyor.
Bu kapsamda geçen on gün içinde bir Uludere faciasının kıl payı atlatıldığı, ve bunun etkisiyle de 70-80 kişilik bir PKK’lı grubun sınır dışındayken tesbit edilmesine rağmen ekstra dikkatli davranıldığından dolayı, ve ABD’nin doğru ve yeterli istihbaratı vermemesi nedeniyle sınırımızın içine geçtikleri, önümüzdeki günlerde eylem yapabilecekleri değerlendiriliyor.

**ŞEHİDİN AFYON'DAKİ EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ**

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristler tarafından iki karakola eş zamanlı ateş açılması ve güvenlik güçlerinin karşılık vermesi ile çıkan çatışmada Afyonkarahisar Sinanpaşalı Tankçı Uzman Çavuş Fevzi Algönül’ün şehit düştüğü bildirildi.
Dün gece Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerin Darsinki askeri üs bölgesi ile Kuzey Irak’a sıfır noktada bulunan Üzümlü köyü yolunda bulunan Karataş karakoluna eş zamanlı ateş açtıkları, güvenlik güçlerinin açılan ateşe karşılık vermesi ile çatışma çıktığı belirtildi.
**10 GÜN ÖNCE AİLESİNİN YANINDAYDI**
Çıkan çatışmada şehit olan Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki Tankçı Uzman Çavuş Fevzi Algönül’ün Sinanpaşa’daki baba ocağına ateş düştü. Şehidin evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, yakınları ve vatandaşlar taziye için eve geldi. Algönül’ün babası Kudret Algönül, annesi Nurten Algönül ve ağabeyi Ömer Algönül şehit haberi üzerine gözyaşlarına boğulurken, şehidin 10 gün önce ailesinin yanına izine geldiği bildirildi.
**KUZENİ DE ŞEHİT DÜŞMÜŞ**
İki yıldır Uzman Çavuş olarak görev yapan Fevzi Algönül’ün kuzeni Veysel Tekeli’nin de 1997 yılında Şırnak’ta teröristlerle girilen çatışmada şehit düştüğü öğrenildi.

**ANTALYA’YA ŞEHİT ACISI DÜŞTÜ**
Hakkari'nin Çukurcu ilçesindeki çatışmada şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın Antalya'daki baba evinde üzüntü yaşanıyor. Çukurca'daki çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın (23) merkez Kepez ilçesi Zafer Mahallesi Mithatpaşa Caddesi'nde yaşayan annesi Selma ve kardeşine acı haber, askeri yetkililerce sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Şehit haberi üzerine binaya Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan yakınları da şehidin evine geldi. Şehidin yakınları, ailenin ağlayarak görüntü vermek istemediklerini belirterek, basın mensuplarının evden görüntü almasına izin vermedi. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, şehidin ailesini ziyaret ederek, "başsağlığı" diledi. Bu arada kalp rahatsızlığı bulunan anne Selma Yıldırım, rahatsızlanması üzerine ambulansla hastaneye kaldırıldı. Evli ve 2 yaşında Sudenur isimli kız çocuğu babası olan şehit Fırat Yıldırım'ın ailesinin bir süre önce Diyarbakır'dan Antalya'ya taşındıkları öğrenildi. Öte yandan şehidin Hatay'da bulunan eşi Gülistan Sevgi Yıldırım'ın da şehit haberi üzerine Antalya'ya gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Babasının 19 yıl önce vefat ettiği öğrenilen şehit Fırat Yıldırım'ın cenazesinin yarın Antalya'da toprağa verilmesi bekleniyor.
**AİLENİN TEK OĞLU ŞEHİT OLDU**
16 Ekim 2012 Salı günü akşam saat 22.00 sıralarında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde iki karakola eş zamanlı olarak ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışmada Sinop nüfusuna kayıtlı Tankçı Er Bülent Yalçın şehit oldu.
Askeri yetkililer, acı haberi vermek için şehidin Kefevi Mahallesi Büyük Çeşme Sokak’taki baba evine geldi. Bülent Yalçın’ın şehit olduğu haberi Sinop İl Jandarma Komutan Vekili Jan. Binbaşı Eyüp Aktaş tarafından baba Murat Yalçın’a verildi. Acı haberle yıkılan aileye sağlık görevlileri müdahale etti. Baba Murat Yalçın büyük üzüntü yaşarken, kız kardeşi Burcu ise sinir krizleri geçirdi. Sinop Devlet Hastanesi’nde çalışan anne Nevin Yalçın’a da oğlunun şehit olduğu haberi burada verildi. Anne daha sonra ambulansla eve getirildi. Bu sırada gözyaşları sel olup aktı.
Şehidin Kefevi Mahallesi Büyük Çeşme Sokak’taki baba evine gelen vatandaşlar, aileyi teskin etmeye çalışırken, hain saldırıya da tepki gösterdi. İki kardeş ve evin tek oğlu olan Bülent Yalçın, bir süre Ayancıkspor formasını giymişti.

Çukurcada çatışma | www.mynet.com/video

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler