HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güzergahında bomba alarmı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçiş güzergahı üzerinde bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı önündeki şüpheli paket paniğe sebep oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güzergahında bomba alarmı

Olay saat 23.30 sıralarında Çankaya'da meydana geldi. İnönü Bulvarı üzerinde bulunan Kara Kuvvetleri Komutalığı önüne bir vatandaş tarafından koli bırakıldı. Koliyi fark eden nöbetçi askerler, durumdan şüphelenerek polis ekiplerine haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alarak bomba imha ekiplerine haber verdi. Özel kıyafetlerini giyen bomba imha uzmanları, şüpheli paketi fünye yerleştirdi. Polis ekipleri tarafından akan trafik durdurulduktan sonra, paket kontrollü bir şekilde patlatıldı. Patlama sonucu etrafı kaplayan siyah ve sarı toz bulutunun dağılmasının ardından inceleme yapan uzmanlar, paketin içerisinde renkli yazıcı kartuşu olduğunu belirledi.

Kamera görüntülerinden olayın öncesini izleyen nöbetçi askerler, karton kolinin İnönü Bulvarı köprü altından Kara Kuvvetleri Komutanlığı önüne doğru seyir halinde olan bir otobüse takıldığını belirtti. Otobüsün kurtulmasıyla yol ortasında kalan kolinin, yoldan geçen araçların ilerleyişini engellediği için bir vatandaş tarafından komutanlık önüne bırakıldığı ifade edildi.

Olayın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçiş güzergahında yaşanması ve o sırada Erdoğan'ın özel bir televizyon kanalında yayına katılmış olması, polis ekiplerini alarma geçirdi. Program çıkışına denk gelen patlatma, Cumhurbaşkanı Erdoğan geçişi öncesinde gerçekleşti ve yola dağılan boyalar temizlik görevlileri tarafından temizlendi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler