HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dağ keçilerini köpekler yedi

Niğde'nin Çamardı İlçesinde bulunan Aladağlar Demirkazık Milli Park sınırları içerisinde yaşam sürdüren dağ keçileri yoğun kış nedeni ile dağda fazla yiyecek bulamayınca aşağıya inmeye başladılar.

Dağ keçilerini köpekler yedi

Dağ keçilerinin aşağıya inmesini gören köy köpekleri aşağıya inen iki adet keçiyi sıkıştırarak yemek istediler. Bunun üzerine Demirkazık köyünden Şerafettin Okcu ve muhtar Mehmet Karamık Milli parklar görevlisini haber vererek köy köpeklerinin elinde mahsur kalan dağ keçilerini kurtardılar. Köy Muhtarı Mehmet Karamık, "Daha önce iki adet dağ keçisini köy köpekleri tarafından yediğini bildiği için kış şartlarının ağır olması nedeni ile dağda yeterli yiyecek bulamayan dağ keçilerinin aşağılarda yiyecek aramak için iniyorlar. Bunun sonucunda da gerek köy köpeklerinin ve gerekse yoldan geçenlerin bu hayvanları rahatsız ediyor. Kimisi de yakalamaya çalışıyor. Bu nedenle dağ keçilerine rahatsızlık veriyorlar. Milli parkaların bu dağ hayvanlarına bu kış şartlarında daha fazla ilgi gösterip bu hayvanların beslenmesi için gereken çabayı göstermelidirler." dedi.

Muhtar Karamık, köyün güzelliği olan dağ keçilerin koruması için muhtarlık olarak her türlü fedakarlığı gösterdiklerini söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler