HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dağlıca şehitlerini uğurladık

Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi’nde terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonda şehit düşen 4 Bordo Bereli için dün memleketlerinde törenler düzenlendi.

Ankara’daki törende ailesi, Yarbay İhsan Ejdar’ı birbirlerine kenetlenerek uğurladı. Eskişehir’de ise şehidin annesi “Ağlamayacağım ve dik duracağım” dedi.

Özel Kuvvetler komutanlarından Yarbay İhsan Ejdar için Ankara’daki Kocatepe Camisi’nde tören düzenlendi. Cami avlusunda taziyeleri kabul eden şehidin eşi Nalan Ejdar, 13 yaşındaki kızı Altunay’ı ve şehidin annesi Fehmiye Ejdar’ı teselli ederken gözyaşlarını içinde tuttu.

Nalan Ejdar, üzerinde ay yıldız ve Türkiye yazan kıyafetiyle babasını uğurlayan kızının elini tören boyunca bırakmadı. Törene, CHP genel başkanıKemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları, Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Kalkınma Bakanı Cüneyd Düzyol, eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in yanı sıra Ak Parti, CHP ve MHP’den yöneticiler ile çok sayıda milletvekili de katıldı.

Ankara Garnizonu’nda görev yapan subay ve astsubayların yanı sıra Özel Kuvvetler’de görev yapan yüzlerce asker de pazar olması nedeniyle sivil kıyafetleriyle törene katılarak komutanlarını uğurladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da göğsüne şehit Yarbay İhsan Ejdar’ın fotoğrafını taktı.

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, terör örgütlerini lanetleyerek “Artık bu son olsun. Şehidimiz yüce milletimizin gönlünde, kalbinde hep var olacak, o milletimizin kalbinde yaşamaya devam edecek. Bu caniler de kahrolmaya devam edeceklerdir. Vatan evlatları olarak ordumuza her zaman duacıyız ve şiddetin sona ermesini istiyoruz” dedi. “Şehadet almaya gerek yok. Zaten kendisi şehadetini gönderdi” diyen Keleş’in “Helallik” isteğine avluyu dolduran binlerce vatandaş yüksek sesle karşılık verdi. Şehidin annesi Fehmiye Ejdar, top aracına konulan naaşın ardından “Yavrum, kuzum” diyerek yürüdü. Saygı geçişi sırasında komutanları şehide selam dururken eşi ve kardeşleri gözyaşlarını tutmakta zorlandı. Ejdar’ın naaşı, Cebeci Askeri Şehitliği’nde defnedildi.

ŞEHİTLERE VEDA

Şehit Üsteğmen Ünal Darboğaz, İstanbul’da; Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu, Eskişehir’de; Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır ise Trabzon’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Darboğaz’ın 34 günlük eşi Tuğçe Darboğaz gözyaşları dökerek baygınlık geçirdi. Ayakta durmakta güçlük çeken şehit eşine aile yakınları destek oldu.

BABAMI NEREYE GÖTÜRÜYORLAR

Şehit Topsakaloğlu’nun annesi Vasfiye Topsakaloğlu ise Eskişehir’deki tören sırasında “Ağlamayacağım ve dik duracağım” diyerek metanetini korudu. Şehit Topsakaloğlu için, Reşadiye Camii’nde ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törende duygusal anlar yaşandı. Şehidin 3 yaşındaki kızı Beren Balım ile 7 yaşındaki oğlu Emir Kayra, babaları için dua etti, gözyaşı döktü. İki çocuğu kadın ve erkek askerler teselli etti. Emir Kayra ve Beren Ballım, babalarının tabutuna top arabasında son kez elleriyle dokundu, öptü. Emir Berkay'ın, babasının cenazesi top arabasıyla götürülürken söyledikleri herkesi ağlattı. Amcası Tuncay Topsakaloğlu’nun kucağında, babasının cenazesinin top arabasıyla gidişini izleyen minik Emir Berkay, “Babamı nereye götürüyorlar. Ne olur söyleyin bir yere götürmesinler?” diyerek ağladı. Amca Tuncay ise yeğenini teselli etmek için, “Senin baban şimdi cennete gidiyor.” dedi. İki çocuk, son kez el sallayarak babalarını son yolculuğuna uğurladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dağlıca’dan gelen şehit haberlerinin ardından dünkü İstanbul programını iptal etti. Twitter’dan açıklama yapan Kılıçdaroğlu, İstanbul'da katılacağı programlarını iptal ederek şehit cenazelerine gideceğini duyurdu. Kılıçdaroğlu, “İstanbul programımı iptal edip şehitlerimizin cenazesine gidiyorum. Yakınlarına sabır, oğullarımıza Allah'tan rahmet diliyorum” dedi. Kocatepe Camisi’ndeki tören sırasında Yarbay İhsan Ejdar’ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 13 yaşındaki kızı Altunay’ın elini öptü.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler