HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dağlıca'da hain saldırı: Çok sayıda şehit ve yaralı var

Genelkurmay Başkanlığı, Dağlıca'da 16 askerin şehit olduğunu duyurdu.

Dün saat 15.00 sıralarında Dağlıca Tabur Komutanlığı'dan operasyona gitmek üzere ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısına uğradı.

Tüm Türkiye yürüdü FOTO GALERİ

Teröristler, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Şehit ve yaralıların olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Çatışmalar sırasında teröristlerden de ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari'de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

**24 Temmuz 2015 tarihinde başlatılan yoğun hava harekâtı ile yurt dışındaki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin ateş altına alınması neticesinde ağır hasar ve zayiat verdirilmesini müteakip yurt içindeki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin imhası maksadıyla operasyonlara hız verilmiştir.

**

**Özellikle Hakkâri bölgesinde Bölücü Terör örgütü tarafından menfez ve köprülerin tahribi ve yollara El Yapımı Patlayıcıların döşenmesi nedeniyle halkımızın ulaşım imkanları kısıtlanmıştır. Bölge halkımızın güven ve huzur içinde ulaşımına imkan vermek maksadıyla 04 Eylül 2015 tarihinden itibaren başlatılan operasyonlar dağlık alanda ve yollarda aralıksız devam etmektedir.

**

**06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur.

**

**Bölgeye icra edilen yoğun hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuştur. Yaşanan çok olumsuz hava koşullarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir.

**

**Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

**

**Bölgede operasyon devam etmekte olup müteakip gelişmeler hakkında bilgi verilecektir.

**

**Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

**

TSK ASKER FOTOĞRAFI PAYLAŞTI

Genelkurmay Başkanlığı, TSK'nın icra ettiği faaliyetlerinin fotoğraflarını paylaştığı sosyal paylaşım sitesi Google Plus hesabından bugün 'asker' fotoğrafı paylaştı.

Reuters, Dağlıca'daki şehit sayısını açıkladı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari-Dağlıca'da PKK tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu şehit ve yaralı askerler olduğunu açıklamıştı. Bir güvenlik kaynağı Reuters'a yaptığı açıklamada, saldırıda 16 askerin şehit olduğunu belirterek " Hava şartlarının kötü olması nedeniyle taarruz helikopterleri bölgeye gidemiyor. Bölgeye hava kuvvetleri uçakları ulaşıyor" dedi.

İş dünyası saldırıyı lanetledi

HAKKARİ VALİSİ: "ŞEHİT VE YARALILAR VAR"

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde operasyona giden askeri zırhlı araçların geçişi sırasında patlama meydana geldi. İHA'nın telefonla ulaştığı Hakkari Valisi Yakup Canbolat şehit ve yaralıların olduğunu söyledi. Canbolat, detaylı açıklamanın Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılacağını belirtti.

YARALI ASKERLER TEDAVİ ALTINA ALINDI

Hakkari Dağlıca'da gerçekleşen mayınlı saldırı sonucu yaralanan 6 asker Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Yeşiltaş Karakolu'na bağlı birlikler karakol istikametinde ilerlediği sırada, PKK'lıların 100 metre aralarla döşediği mayınları Yeşiltaş Köyü yakınlarında uzaktan kumanda ile infilak patlatması sonucu şehit ve yaralıların olduğu saldırıda.

Yaralanan 6 asker zırhlı araçlarla Yüksekova Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı. Şiddetli yağmur nedeniyle helikopter kalkamadığı için yaralıların burada tedavi edildiği belirtildi.

Şehit ve yaralı haberlerinin gelmesi ile birlikte Hakkari'de de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Her ihtimale karşı hastane önünde yoğun güvenlik önlemleri alınarak çok sayıda ambulans ise hazırda bekletildi.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde, teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan askerlere rahmet, yakınları ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter'dan yaptığı açıklamada "Hakkari Dağlıca'da, teröristlerin alçak ve hain saldırısı sonucu şehit olan askerlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı ve sabr-ı cemil niyaz ediyorum" dedi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞIYOR

#terörelanetolsun Tweetleri


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler