HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Danıştay üyesi Ali Yaşar Yurdabak intihar etti

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Danıştay üyesi Ali Yaşar Yurdabak (54), tatil yaptığı yazlıkta kalbine ateş ederek yaşamına son verdi

Danıştay üyesi Ali Yaşar Yurdabak intihar etti

Bursa'da silahla intihar eden Danıştay Üyesi Ali Yaşar Yurdabak'ın evini İstanbul'dan Ankara'ya taşıma konusunda sıkıntı yaşadığı ve bu yüzden bunalıma girdiği öne sürüldü.

İstanbul'da ikamet eden 54 yaşındaki iki çocuk babası Yurdabak'ın Bodrum'a tatile gitmek için ailesiyle yola çıktığı Bursa'da kayınbiraderinde mola verdiği de belirtildi.

Alınan bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki kayınbiraderinin evine ailesiyle gelen Yurdabak, burada hava almak için evden dışarı çıktı. Evin yakınlarındaki ağaçlık alanda silahıyla göğsüne ateş eden Yurdabak ağır yaralı olarak bulundu. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Yurdabak'ın ölüm haberi adalet camiasını yasa boğdu.

Yurdabak'ın Ankara'ya Danıştay'a tayini çıkınca evini İstanbul'dan taşıyıp taşımama konusunda sıkıntılar yaşadığı öne sürüldü.

'BUNALIMDAYIM'

Yurdabak'ın yaşamına son vermeden önce yakın çevresine 'Bunalımdayım' dediği öğrenildi.

Yurdabak'ın cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMI

Bu arada, Ali Yaşar Yurdabak'ın 9 Temmuz'da Facebook hesabından helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun şiirini paylaştığı görüldü. Paylaşımdaki şiir şöyle:

SORULAR

Geçmişten geleceğe uzanan

Bir yolun neresindeyim?

Daha hangi dağ ve engelli yollardan

Çıplak ayaklarla gideceğim?

Bugün bir son, yoksa bir başlangıç mı?

Daha kaderin hangi çilesi öreceğim?

Uzak uzak yollar, çizgi çizgi önümde,

Tercihi kader mi yapacak, ben mi vereceğim?

Kanımı, göz yaşımı, istikbalimi, yıllarımı

Ben kimden isteyeceğim?

Maznun mu, masum muyum?

Hesabını Allah’a, Allah’a, Allah’a vereceğim

(Muhsin Yazıcıoğlu)

**_ALİ YAŞAR YURDABAK KİMDİR?

_**

_İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1988 yılında mezun olmuştur. 1990'da İstanbul İdari Yargı Hakim Adayı olarak göreve başladı. Daha sonra sırasıyla; Danıştay Tetkik Hakimliği, Edirne Vergi Mahkemesi Üyeliği, Edirne İdare Mahkemesi Üyeliği, Van ve Adana İdare Mahkemesi Başkanlığı ve Adana Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı yapmıştır. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanı iken, 15 Aralık 2014 tarihinde Danıştay Üyeliğine atanmıştır.

_


(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler