HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dansçıdan milyonluk bitcoin vurgunu

İstanbul'da bir Bitcoin şirketinin hesaplarından 1 milyon 300 bin liralık vurgun yapan dansçı A.D'nin "Patrona şaka yaptım" diyerek kendisini savunduğu ortaya çıktı. Dans öğretmenliği yaparken Bitcoin uzmanlığına soyunup, çalıştığı şirkette portföy yöneticiliğine kadar yükselen ve sevk edildiği mahkemece tutuklanan Dede'nin geçmiş dönemlere ait işlemleri incelemeye alındı.

Dansçıdan milyonluk bitcoin vurgunu

Merkezi İstanbul'da bulunan ve sanal para "Bitcoin" ticareti yapan bir firmanın hesaplarından 1 milyon 300 bin lira çalındığı ihbarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda şirketin Bitcoin satışlarını incelenip bilgisayar log kayıtlarına bakıldı. Şirket çalışanı A.D'nin, üst düzey bir şirket çalışanının şifresini ele geçirdiği belirlendi. Şüphelinin, iki arkadaşına bir bankada hesap açtırdığı ve Bitcoin almış gibi gösterip 2 hafta sonra hesaplara şirketin paralarını aktardığı tespit edildi.

Çalıştığı şirketin 1 milyon 300 bin lirasini çaldığı belirlenen A.D., bu paranın 500 bin lirasıyla cip satın aldı. Aracı başka bir akrabası üzerine kaydettirdi. Plakasını ise oğlunun adına aldı. Daha önce özel bik kanaldaki yetenek yarışmasına dans gurubuyla katılan A.D. ve 2 arkadaşı gözaltına alındı. Dede'nin evinde yapılan aramalarda 680 bin lira para ele geçirildi.

dans

bitcoin1

Gözaltına alınan Aykan Dede ve 2 arkadaşı adliyeye sevk edildi. İl ifadesinde "Ben şaka yaptım. Patrona ders vermek istedim" dediği ögrenilen Dede'nin Satın aldığı lüks cip sorulunca "Aracı da patronun kendisine hediye edecektim" diye cevap verdiği öğrenildii. Sevk edildiği mahkemece tutuklanan A.D'nin "Onların ilgisi yok, ikisini de ben dahil ettim. Tüm suç benim" diyerek 2 suç ortağını savunup adli kontrolle kurtulmalarını sağladı.Siber Polisi'nin Aykan Dede'nin çalıştığı şirketteki geçmiş işlemlerini de incelemeye aldığı öğrenildi. Şüpheli A.D.’nin evde sakladığı paralar ve aldığı lüks cip, emniyette sergilendi. A.D.'nin 2010 yılında özel bir kanalda yayınlanan yetenek programına katılıp dereceye giren bir dans sanatçısı olduğu öğrenildi.

bitcoin2,


En Çok Aranan Haberler