HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dayısının oğluyla evlenmek isteyen kız evi terketti

Konya’da 10 ay önce nişanlandığı ve Avusturya'da işçi olarak çalışan dayısının oğlu H.A. ile iddiaya göre evlenmek istemeyen 17 yaşındaki Rabia D., 14 gün önce evi terk edip kayıplara karıştı.

Konya’da 10 ay önce nişanlandığı ve Avusturya'da işçi olarak çalışan dayısının oğlu 20 yaşındaki H.A. ile iddiaya göre evlenmek istemeyen 17 yaşındaki Rabia D., 14 gün önce evi terk edip kayıplara karıştı. Rabia D., annesinin cep telefonuna "Nişanlımın yaptıklarına katlanamıyorum. Size de ‘İstemiyorum’ diyemedim. Size layık bir evlat olamadım. Keşke doğmasaydım da size bu günleri göstermeseydim. O yüzden ben gidiyorum anne" mesajını gönderdiği ortaya çıktı. Kızından haber alamayan ve hayatından endişe eden ev kadını anne Fadime D., kızının biran önce eve dönmesini istedi.

Merkez Karatay İlçesi’nde oturan Fadime ve Erdal D., çiftinin tek çocukları 17 yaşındaki Rabia D., 10 ay önce Avusturya’da işçi olarak çalışan dayısının oğlu 20 yaşındaki H.A., ailesinin isteği üzerine nişanlandı. Tatil döneminde Konya’ya gelen nişanlısı H.A. ile sürekli görüşen Rabia D. bir süre sonra sorunlarla karşılaşmaya başladı.

MESAJ ÇEKİP ORTADAN KAYBOLDU

Bu durumu ailesine söyleyemeyen Rabia D. 14 gün önce birlikte kahvaltı yaptığı annesi evden ayrıldıktan sonra cep telefonuna, "Annem, kurban olduğum. Ben artık dayanamıyorum. H.'nın yaptıklarına katlanamıyorum. Size de ‘İstemiyorum’ diyemedim. Babamı tanıdığım için diyemedim. Size layık bir evlat olamadım. Keşke doğmasaydım da size bu günleri göstermeseydim. O yüzden ben gidiyorum anne. Benim gibi evladınız olmamış sayın. Geride, asla ne yaparsanız yapın dönmeyeceğim. Anne kendinize iyi bakın hoş çakalın" mesajını göndererek ortadan kayboldu. Evdeki 6 bin liraya yakın parayı da yanında götürdüğü belirlenen Rabia D.’nin, ailesi durumu polise bildirdi. Polis genç kızın bulunması için çalışmasını sürdürüyor.

ANNE: SENDEN BAŞKA ÇOCUĞUMUZ YOK, ÇIK GEL KUZUM

Kızı Rabia’nın hiçbir sorunu olmadığını ifade eden anne Fadime D., şunları anlattı:

"14 gün önce sabah kalktık. Birlikte kahvaltı yaptık. Dışarı çıktığımda bana mesaj çekti. Hemen polise başvurduk. O benim tek evladım, kolum kanadımdı. Ne olur bulsunlar yavrumu."

Kızının dönmesi için gözyaşı döken anne Fadime D. şunları söyledi:

"Kurbanın olayım kızım. Ne olur annem. Beni balkonlardan baktırma. Bizi perişan etme. Neredeysen çık gel. Ne durumda olursan ol kabulümsün. Bize yerini söylemesen bile yaşadığını bileyim annem. Ben seninle nefes alıyordum. Elbiselerine bakamıyorum. Odana giremiyorum. Elini ayağını öpeyim kızım neredeysen çık gel. Senden başka çocuğumuz yok."

BAŞBAKAN BİZE YARDIM ETSİN

Baba Erdal D. ise, kızının nişanlısıyla aralarında sorun olduğu ya da nişanı istemediği yönünde bilgisinin olmadığı ve kızının da nişanlanmak istemediğine yönelik kendilerine bir şey söylemediğini belirtti.Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan ve devlet büyüklerinden kızının bulunmasını için yardım isteyen baba Erdal D., şöyle dedi:

"Kızım Rabia ile dayısının oğlu H.A.'ın nişan yüzüklerini taktık. Hiçbir sorunları yoktu. Birlikte gezer dolaşırlardı. Kızımın nişanlısıyla arasında problemler varmış. Ben de arkadaşından duydum. Kızım bu durumu bana söyleseydi arkasında dururdum. İleride olacak evliliğin bir zararı olacaksa evlendirmezdim. En fazla akrabamızın kalbini kırardık. Ben kızımın nerede ve nasıl durumda olursa olsun dönmesini istiyorum. Başbakanımızdan yardım istiyorum. Biz umudumuzu devlete bağladık. Kızımızın bulunmasını istiyorum."

Erdal D., Başbakanlık İletişim Merkezi'ne de başvurduğunu belirtti.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler