HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Definecilerin elinde dinamit patladı: 1 ölü

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Burunören köyünde dün gece saatlerinde define arayan 3 kişiden biri dinamitin elinde patlaması sonucu hayatını kaybetti, 2 kişi de ağır yaralandı.

Olay dün saat 23.30 sıralarında Sorgun'un Burunören köyü Tonkayalar mevkiinde meydana geldi. Dinamitle define arayan 3 kişiden Osman Nazlı (25), dinamitin elinde patlaması sonucu hayatını kaybetti. Yanındaki 2 kişi de ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Daha önce de aynı bölgede definecilerin kazı yaptığını belirten Burunören köyünden Bekir Yeşil “Gece olayı duyduğum sıralarda Sorgun’da bulunuyordum. Bu bölgede ilk kez dinamitle define arayanı ilk kez duydum. Gece saatlerinde kazı yaptıkları sırada dinamit patlatıyorlarmış. Dinamit ellerinde patlamış. Definecilerden biri ölmüş, diğer 2'sinin yaralı olduğunu duydum” diye konuştu.

KAZI ALANINA ELEKTRİK KABLOSU ÇEKMİŞLER

Köylülerden Ekrem Şimşek ise, definecilerin gece saatlerinde define aramak için dinamit kullandıklarını belirten Şimşek “Olayı gece saatlerinde duydum. Köyün içerisinden ambulans geçti. Bizim köyün hemen dışında yaşayan yaşlı bir amcam var. Biz ilk başta amcamın rahatsızlandığını sandık. Daha sonra köye jandarma ekipleri falan geldi. Biz de muhtarla birlikte olay yerine gittik. Olay yerine geldiğimizde definecilerden birinin cansız bedeni ile karşılaştık. Kazı yaptıkları bölgeye jeneratör ve elektrik kabloları çekmişler. Dinamitin patlaması sonucu hayatını kaybeden şahıs bizim köyden evliydi” dedi.

Akşam karanlığında kazı yapmak için bölgeye gelen 3 kişiden birinin elinde dinamitin patladığını belirten Ekrem Şimşek “Akşam hava karardıktan sonra bu bölgeye gelip kazı yapıyorlarmış. Gece saatlerine kadar kazıp yapıp bırakıp gidiyorlarmış. Dinamitin patlatıldığı sırada ise köyden kimse duymamış. İlk sefer dinamiti patlatmışlar, ikinci kez dinamit ellerinden patlamış”dedi.

Olay yerine gelen Cumhuriyet Başsavcısı, yaptığı ilk incelemelerin ardından olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler