HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Denizli’de ekili tarlalarda fare istilası

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde ekili alanlarda fare istilası yaşanırken, üreticiler devletten yardım beklediklerini söyledi.

Uzun ve yağışlı bir kış mevsiminin ardından tarım alanların büyük zarar gördüğü Denizli'de çiftçiyi, don felaketinden sonra şimdi de fare istilası vuruyor. Acıpayam ilçesi Yassıhüyük Mahallesi'nde binlerce fare ekili alanları istila etti. Tarlalarına fare kapanları kuran Yassıhöyük Mahallesi sakinleri, bu konuda devletten yardım beklediklerini söyledi.

"DOĞAL AFET OLARAK ALGILANMALI"

Yassıhüyük Mahallesi Muhtarı Kadir Kuşcu, fare istilasının doğal bir afet gibi algılanması gerektiğini belirterek, "Fareler bizim ekili anlarımıza zarar veriyor. Mahsullerimizin köklerini yiyor. Buğday, arpa, biber, karpuz, kavun ektiğimiz alanlarımızda farelerle mücadele ediyoruz. Vatandaşlar kapanlarla fareleri yakalamaya çalışıyor. Ama kapanlarla müdahale etmek çok zor. Biz devletin bize yardımcı olmasını istiyoruz" dedi.

"ZARARIMIZ BÜYÜK"

Yassıhüyük Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ayhan Onay ise farelerin uzun süredir ekilmeyen yonca tarlalarında ürediklerini söyledi. Onay, "Ovamızda ekili alanlar fareler tarafından istila edilmiş durumda. Kapan çözüm değil. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri zehir kullanmamızı istemiyor. Farelerin çoğalmasının önüne geçmek zorundayız, çaresiz kaldık. İnsanlar bahçelerini bir gün sonra fareler tarafından istila edildiğini görünce şaşırıyor. Perişan olduk. Zararımız büyük” ifadelerini kullandı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler