HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Dershaneler bölgede hayırlı işler yapıyor, kapatılmamalı'

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve dershane, okuma salonu ve etüt merkezlerinin kapatılmasını ön gören taslak ile ilgili olarak tüm Türkiye'den olduğu gibi Bitlis'ten de tepkiler geldi.

Eğitim kurumlarının kapatılmasını ön gören taslağa tepki gösteren Bitlis Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Saadettin Özvural, dershanelerin uzun yıllardır ülkemizde özelikle Bitlis'te çok yararlı faaliyet gösteren kurum haline geldiğini bu nedenle kapatılmasının yanlış bir adım olacağını söyledi.

Dershane, okuma salonu ve etüt merkezlerinin bölgenin stratejik konumundan ötürü şer odaklarının önünde büyük bir engel olduğuna dikkat çeken Başkan Özvural, adeta çocukların eğitiminde başrol alan dershanelerin hem aile hem de çocuklara büyük yarar sağladığını belirtti.

Dershane, okuma salonu ve etüt merkezlerinin öğrencilerin başıboş kalmalarını ve kötü ortamlardan uzak kalmalarını sağladığına vurgu yapan Özvural, "Dershane, okuma salonu ve etüt merkezleri çocuklarımızda i başıboşluğa engel olan bir düzen sağlıyor. Okuldan arta kalan zamanlarında değerli vakitlerini boşa harcamıyorlar. Dersleriyle daha alakadar olup pekiştiriyorlar. Yapılan bir araştırmada dershaneye giden öğrencilerimizin daha çok üniversiteyi kazandığını görüyoruz. Bu nedenle biz böyle fayda veren kurumların kapatılması taraftarı değiliz.” Dedi.

"Bitlis ilimizde öğrencilerimizde ki okuma sınırında olan artış, dershanelerin daha rağbet görmesini sağlıyor.” Diyen Özvural, "Aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu da düşünüyoruz. Neticede birçok fedakar öğretmenin geçimini temin ettiği yerdir dershaneler. Cüzzi bir maaşla hizmet yapan öğretmenlerimizin üzülmesi taraftarı da değiliz.” diye konuştu.

"OKUMA SALONLARI VE ETÜT MERKEZİ ÜLKENİN TEMİZ GELECEĞİNİ HAZIRLIYOR”

Taslakta kapatılacak kurumlar arasında yer alan etüt merkezi ve okuma salonlarına da değinen Özvural şöyle konuştu: "Maddi sıkıntılardan dolayı dershanelere gidemeyen çocuklarımızın imdadına ise okuma salonları ve etüt merkezleri yetişiyor. Burada gönüllü olara ders veren öğretmenlerimizde temiz bir gelecek hazırlıyor, hem de büyük sevap işliyor. Diğer yanda ise toplumun takdirini kazanıyor. Sayın Başbakanımızın da arzuladığı imanlı nesiller yetiştiriyorlar. Milletin özellikle geleceğimiz olan çocuklarımızın hayrına çalışan bu kurumların kapatılması, üstelik bunun hükümetimizce yapılması bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Umarım bu yanlış fark edilir ve bir an önce hiçbir çocuğumuz üzülmeden bir çözüm bulunur.”

CİHAN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler