HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Didim'de Madımak anmasında gerginlik

Aydın'ın Didim ilçesinde, Madımak olaylarının 23'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte caddeyi trafiğe kapatan grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Didim'de Madımak anmasında gerginlik

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te33 aydın, 2 otel görevlisi ile 2 eylemci olmak üzere toplam 37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak olaylarının 23'üncü yıl dönümü nedeniyle Didim'de anma etkinliği düzenlendi. Didim Cemevi bahçesinde toplanan Didim Demokrasi Platformu üyeleri, olayları protesto etmek için yürüyüşe geçti. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sırasında grubun caddeyi trafiğe kapatarak yürümek istemesi, gerginliğe neden oldu. Polis ekipleri gruba müdahale edince temsilciler araya girdi. Kaldırımdan yürüyen grup, Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Grup yürüyüş sırasında 'Suruç için, Sivas için Adalet', 'Sivas'tan Suruç'a, Ankara'dan Cizre'ye, katliamların hesabı sorulacak' yazılı dövizler açtı, 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Katil IŞİD, işbirlikçi AKP' sloganları attı.

Didim Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını okuyan Didim Eğitim-Sen Başkanı Turgay Elçi, "Az önce bize karşı alınan önlemler ve uygulanan uygulamalar bu ülkenin havalimanlarına, meydanlarına karşı alınsaydı ülkemizde bu kadar patlamalar ve katliamlar yaşanmazdı. Bir ilçenin mülki amirinin görevi bizim yürümemizi engellemek değil, aksine bizim demokratik tepkimizi en güvenli şekilde ortaya koymamızı sağlamaktır. Dün de, bugün de ve yarın da hep bir arada, omuz omuza AKP'nin faşist uygulamalarına karşı koyacağız ve onun faşizmine karşı omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün, 2 Temmuz 1993'te katledilen dostlarımızın, gençlerimizin ölüm yıldönümü. Bu ateş bizlerin hala yüreğimizi dağlıyor. Çünkü bunun katilleri, hainleri henüz hesap vermiş değiller" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, olaysız dağıldı.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler