HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dikkat! Bu tuzağa düşmeyin

İstanbul’da müthiş bir plan hazırlayarak sokaklarda dolandırıcılık yapan Zeki T.(22), Gökhan K.(21) ve Kaan Ö.(21)’den oluşan 3 kişilik çete yakalandı.

Dikkat! Bu tuzağa düşmeyin

Şüphelilerden Kaan Ö'nün sokakta yürüyen hiç tanımadığı adamların yanına yaklaşarak eşcinsel ilişki teklif ettiği, tam bu sırada polis olduğunu söyleyen diğer 2 şüphelinin ortaya çıkarak mağdura, “Utanmıyor musun bu adamla ilişkiye girmeye, karakola gidiyoruz” diyerek, onu tehdit ettiği öğrenildi.

Karakola gidip rezil olmaktan korkan mağdurların bu kişilere, sözde şehit ailelerine yardım için 300 TL ile 20 bin lira arasında değişen miktarlarda para verdikleri tespit edildi. Şüphelilerin kurbanlarından para almadan önce onları bir camiye götürdükleri, abdest aldırıp namaz kıldırdıktan sonra “eşcinsel ilişkiye girmedim” şeklinde yemin ettirdikleri ortaya çıktı.

ABDEST ALDIRIP NAMAZ KILDIRTAN DOLANDIRICILAR

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmada müthiş bir dolandırıcılık şebekesi ortaya çıkarıldı. Küçükçekmece’de polise başvuran bir kişi “Yolda yürürken yanıma daha önceden tanımadığım bir kişi yaklaştı. Homoseksüel olduğunu ve benimle ilişkiye girip girmeyeceğimi sordu. Ben onu tersleyip hızla uzaklaşırken bu kez yanıma iki kişi yaklaşıp polis kimliğini gösterdi. Bana 'az önce yanıma gelen kişiyle homoseksüel ilişkiye girdiğimi',bu nedenle de karakola götüreceklerini söylediler. Onlara o kişiyi hayatımda ilk defa gördüğümü anlatmaya çalıştım. Bunun üzerine beni bir camiye götürdüler. Abdest alıp namaz kıldıktan sonra söylediklerimin doğruluğu için Kur’ana el bastırıp yemin ettirdiler. Daha sonra şehit ailelerine yardım için para istediler. Onlara cebimdeki 100 lirayı verdim. Ancak bunun yetmeyeceğini beni arayacaklarını söylediler.” dedi

PARAYI ALMAYA GELİNCE YAKALANDILAR

Bu müracaat üzerine harekete geçen polis kısa süre sonra ayarak bu şahıstan 600 lira daha isteyen şüphelilerin peşine düştü. Bir AVM’de parayı vermek için randevu veren iki şüpheli, polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler Zeki T.(22) ve Gökhan K.(21)’in ifadesiyle olaylarda eşcinsel gibi davranan diğer şüpheli Kaan Ö.(21)’de yakalandı.

4 MAĞDUR TEŞHİS ETTİ

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin Küçükçekmece, Üsküdar, Esenler ve Bağcılar’da benzer şekilde gerçekleşen 4 olayın failleri olduğu ortaya çıktı. 4 olayın kurbanlarının şüphelileri Asayiş Şube Müdürlüğünde teşhis ettiği öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Gökhan K. ve Kaan Ö. Savcılık ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer şüpheli Zeki T.’nin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler