HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dilovası'nda telef olan leyleklere inceleme

Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde yol kenarı ile çalılık alanda çok sayıda ölü leylek bulundu.

Dilovası'nda telef olan leyleklere inceleme

Bölgede inceleme yapan ve örnek alan Çevre İl Müdürlüğü ekipleri, bazı leyleklerin ayaklarının altında yanık izleri bulunduğunu, bunun da elektrik tellerinden kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

Organize sanayi bölgelerine giden yol üzerinde dün gruplar halinde telef olan leylekler görüldü. Yol kenarı ile çalılık alanda 3'lü 5'li gruplar halinde öldükleri görülen leyleklerin, önce zehirli su veya yiyecekten zehirlenmiş olabileceği düşünüldü. İlerleyen saatlerde ise Kocaeli Çevre İl Müdürlüğü ekipleri buraya giderek inceleme yaptı. Çerkeşli Köyü sapağından Kömürcüler OSB'ye giden yol boyunca Çevre İl Müdürlüğü ekipleri telef olmuş onlarca leylekle karşılaştı. İncelemeler tamamlanmadan bir açıklama yapmalarının mümkün olmadığını söyleyen yetkililer, detaylı inceleme için örnek aldıklarını belirtti.

Buradan elektrik hattının geçtiği ve bazı leyleklerin ayaklarının altında da yanıklar bulunduğunu ifade eden görevliler, leyleklerin üzerine kondukları elektrik tellerindeki yüksek akım nedeniyle telef olabileceğini söyledi. Leylek ölümlerinin nedeni örneklerin incelenmesinden sonra belli olacak.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler