HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dışişleri Bakanlığı önünde Filistin eylemi

Ankara Dayanışması üyeleri, Filistin'de akan kanın durdurulması amacıyla Dışişleri Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Halkevleri, AKA-DER, Kaldıraç ve Ankara Tabip Odası üyeleri,Filistin halkıyla dayanışma adına İsrail'e karşı boykot eylemi gerçekleştirdi.Dışişleri Bakanlığı önünde gerçekleştirilen eylem de, çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Bakanlık önünde toplanan eylemci grup, İsrail devletinin iki haftadır devam eden ve aralarında bebeklerin de bulunduğu yüzlerce Filistin'linin yaşamını yitirmesine neden olan saldırılara karşı İsrail'le olan tüm ticari ve askeri işbirliği anlaşmalarının iptalini talep etti.

Eylem de, ‘Artık yeter! İsrail ile ekonomik, siyasi, akademik, kültürel ilişkiler kesilsin. Filistin için İsrail'e Boykot Girişimi' pankartı açıldı.

Protestocu grup adına basın açıklaması yapan bir kişi, "Gazze'deki katliamı durdurmak için askıya alındığı iddia edilen, İsrail'le 12'den fazla askeri anlaşma iptal edilsin. Filistin halkına karşı İsrail saldırganlığının durması için İsrail ile hacmi 5 milyar dolara ulaşan ticaret durdurulsun. İsrail ırkçılığını durdurmak için, İsrail devleti ile tüm akademik ve kültürel ilişkiler durdurulsun. Batı Şeria ve Gazze'nin işgaline son vermek için İsrail ile tüm ilişkiler durdurulsun” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından, grup adına bir kişi, Türkiye Cumhuriyeti'nin İsrail ile tüm ilişkileri kesmesine ilişkin taleplerin yer aldığı mektubu Dışişleri Bakanlığına sundu. Ardından, protestocu grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler