HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır Sur'da şehit sayısı 2'ye çıktı

Sur İlçesi'nde bugün şehit olan asker sayısının 2'ye çıktı.

Diyarbakır Sur'da şehit sayısı 2'ye çıktı

Dün yaralanan ve kaldırıldığı hastanede bu sabah şehit olan uzman çavuş Göksal Cin'den sonra bugün Sur İlçesi'nde çıkan çatışmada da bir asker daha şehit düştü. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"3 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 13.10'da şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ŞEHİT CİN, TÖRENLE UĞURLANDI

Sur İlçesi'nde dün yaralanıp bu sabah hastanede şehit olan jandarma uzman çavuş Göksal Cin için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni töreni düzenlendi.

Törene Vali Vekili Mehmet Demir, 7'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 16'ıncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Musa Çitil, Emniyet Müdürü Adan Taşdan ile askeri ve mülki erkan katıldı. Şehit cenazesinin katafalka koyulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve şehidin özgeçmişi okundu. 7'nci Kolordu Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, birlik adına yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirtti. Yüzbaşı Çelikkollu, "Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından dualar edildi, ardından şehit uzman çavuş Göksal Cin'in cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Zonguldak'a uğurlandı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler