HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'a gelin giden kadın 14 gündür kayıp

Hatay'dan Diyarbakır'a gelin giden Mizgin Şanlı Bulut'tan 14 gündür haber alınamıyor.

Dörtyol İlçesindeki Özerli Çay Mahallesi'nde ikamet eden baba Abdullah Şanlı (65), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 ay önce Diyarbakır'a gelin giden kızı Mizgin Şanlı Bulut'un 14 günden önce evinden ayrıldığını ve o günden sonra kendisinden haber alamadıklarını belirtti.

Diyarbakır'da Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusunda bulunduklarını ifade eden Şanlı, şöyle devam etti:

"Kızımı 9 ay önce Diyarbakır'daki bir tanıdığımız aracılığıyla görücü usulü ile evlendirdik. Bildiğimiz kadarıyla kızımın eşiyle bir problemi yoktu. Kızımla sürekli telefonla görüşüyorduk ancak 14 gün önce damadımız bizi telefonla arayıp kızımın evde olmadığını ve onu bulamadıklarını söyledi. Kızım kaybolduktan 4 gün sonra Adana'daki ablasına telefonla gönderdiği mesajda, kendisinin bir sığınma evinde olduğunu ve telefonla konuşmasının yasak olduğunu belirterek benim kendisini oradan almamı istemiş ancak kızımın yeri belli değil, telefonuna da ulaşılamıyor. Kızımın bulunması için Diyarbakır'a giderek ilgili yerlere dilekçe verdim. Kamera kayıtlarında ise kızımızın en son Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine giden bir araca bindiği görülüyor."

- "Hayatından endişe ediyorum"

Baba Şanlı, tek isteğinin kızına sağ salim kavuşmak olduğunu ifade ederek, "Kızımın hayatından endişe ediyorum. Onu canlı bomba olarak mı kullanacaklar, yoksa bir örgüte mi katacaklar hiç bir bilgimiz yok. Onun bir an önce evine dönmesini bekliyoruz. Devletimizin harekete geçmesini istiyoruz" diye konuştu. Anne Karib Şanlı da kızından haber alamamanın üzüntüsü nedeniyle perişan olduklarını dile getirerek, yetkililerden yardım istedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler