HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'da 17 yaşındaki evli kadının intiharı

Hazro ilçesinde intihar eden 17 yaşındaki Delal Satıç'ın ailesi, kızlarının, kayınpederinin şiddet uygulaması sonucu intihara yöneldiğini iddia etti.

DİYARBAKIR (AA) - Hazro ilçesine bağlı Terdöken köyü Yerigüzel mezrasında yaşayan Delal Satıç'ın babası Mahmut Satıç, gazetecilere bir süre önce kızının Bismil ilçesi Yukarı Darlı Mahallesi'nde oturan Serhat D. (22) ile evlendirdiklerini söyledi.

Evlilik için başlık parası almadıklarını, sadece kızın çeyizinin tamamlanması için damadın ailesinin 4 bin lira destek sunduğunu ifade eden Satıç, şöyle konuştu:

"10 bin lira başlık parası aldığımız iddiası doğru değil. Eksik olan çeyizlerinin tamamlanması için 4 bin lira verildi. Bu para kızımın çeyizine yetmedi. Biz ayrıca 2 bin lira harcayarak çeyizi tamamladık."

Evlerinde kaçak elektrik kullandıklarının tespit edilmesinin ardından kızı Delal'in kayınpederi K.D'nin şiddetine maruz kaldığını söyleyen Satıç, bunu öğrenmelerinin ardından kızının evine gittiklerini belirtti.

"Kayınpederi kaçak elektrik tespit edildiği için kızımı dövmüş. Kızımı kan içinde yerde gördük. Doktora da götürmemişler, hastaneye kaldırdık. Delal'in boynuna 5-6 dikiş attılar" diyen Satıç, şöyle konuştu:

"Karakoldaki ifadelerinin ardından jandarma kızımı bize verdi. Delal'i eve getirdim ancak ertesi günü intihar etti. Neden intihar ettiğini bilmiyoruz. Tüfekle ateş etmişti, yaralı halde hastaneye götürürken yolda öldü. Bunun üzerine geri getirdik, öldürdüğü yere bırakarak jandarmaya haber verdik. Bir suçumuz varsa bu tespit edilecektir. İnsan kendi evladına böyle bir şey yapar mı?"

- Taziyeye gelmemişler

Kızının intiharından sonra damadının ve yakınlarının kendilerini aramadığını ileri süren Satıç, "Olay nasıl oldu diye bile sormadılar" dedi. Dünürün olayla ilgili gazetelerde yer alan ifadelerine tepki gösteren Satıç, "Benim canım gitmiş, dünür 'Düğünde 80 bin lira masrafım oldu' diyor. Üstelik kızım onların altınlarını buraya getirmedi" ifadelerini kullandı.

Anne Sabiha Satıç ise Kürtçe yaptığı konuşmada, dünürlerinin telefonla kendilerini arayarak, "Kızınız odadan çıkmıyor, yemek yemiyor" demesi üzerine evlerine gittiklerini söyledi.

Eve vardıklarında Delal'i acı içinde bulduklarını dile getiren Satıç, şunları kaydetti:

"Kapıyı açınca kızımı kan içinde gördüm. Eşimi çağırdım 'Gel kızımı kesmişler' diye bağırdım. Delal'i kayınbiraderi üç defa hastaneye götürmeye çalışmış ama kayınpederi engel olmuş. Delal; 'Anne beni bir daha onlara vermeyin' dedi. Ben de 'Tamam kızın seni bir daha vermeyeceğim' dedim. Kızım, eşinin deli olduğunu söyledi. Kızımı istemeye geldiklerinde Serhat'ın psikolojik sorunlarının olduğunu bilmiyorduk. Daha sonra çocuğun raporlu olduğunu, ilaç aldığını öğrendik."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler