HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır’da asker ve polise saldırı

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde, zırhlı asker ve polis araçlarına uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı yapıldı.

Saldırıların ardından bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatan polis, iki teröristi yakaladı. Operasyonu sürdüren polis, Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kürdi-Der) ile Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) da içerisinde bulunduğu binaya girdi.

Edinilen bilgilere göre, olay merkez Kayapınar ilçesinde meydana geldi. Teröristler, Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı binasının arkasında olası bir duruma karşı bekletilen zırhlı polis aracı ile Elazığ yolu üzerinde, İl Jandarma Komutanlığı'na doğru hareket halinde bulunan zırhlı asker aracına uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenledi. Can kaybının yaşanmadığı saldırıların ardından bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Operasyon çerçevesinde kavşaklara ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan polisler yerleştirilirken, özel harekat timleri de ara sokaklara girerek, apartmanları didik didik aradı. Operasyonda, AK Parti binasının arka kısmında kalan Huzurevleri mevkiinde, biri yaralı olmak üzere iki terörist silahlarıyla yakalandı. 3 teröristi de tespit ettiği öğrenilen ve operasyonu sürdüren polis, daha sonra içerisinde Kürdi-Der ve DİHA'nın da bulunduğu binaya baskın düzenledi.

Bölgede operasyonlar sürüyor.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler