HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır’da hücre evine operasyon: 2 polis şehit

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nde IŞİD'li teröristlerin kullandığı eve sabaha karşı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 2 polis memuru şehit düştü. IŞİD'in evi operasyonda kevgire döndü.

Çatışmada, 7 terörist ölü ele geçirilirken 12'si yakalandı. Teröristlerden birinin üzerinde bomba düzeneği bulundu. Çıkan çatışmanın şiddeti operasyonun sona ermesinin ardından ortaya çıktı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte IŞİD'li teröristlere yönelik yaptığı çalışma ardından bugün saat 03.00'den itibaren daha önceden belirlenen 17 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında timler merkez Kayapınar İlçesi'nin Huzurevler Mahallesi 53'üncü Sokak üzerindeki bahçeli ve müstakil bir eve de girdi.

Teröristler, polis ekiplerinin girdiği evin bahçesinde daha önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi. Şiddetli patlamada Özel Harekat Şubesi'nde görevli 6 polis memuru yaralandı.

Yaralı polisler, çağrılan ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Ancak, durumu ağır olan 2 polis memuru tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Yaralı 4 polis, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 12'Sİ SAĞ YAKALANDI

Patlama ardından IŞİD'lilerin bulunduğu evden polis ekiplerine otomatik silahlarla ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmalar saatlerce sürdü. Polisin güvenlik nedeniyle giriş ve çıkışlara kapattığı sokakta silah ve patlama sesleri duyuldu. Çatışmalarda IŞİD'e üye 7 terörist öldürülürken, 12'si de sağ yakalandı. Yakalanan teröristler Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı.

ŞEHİT POLİSLERİN ADI VE MEMLEKETİ BELİRLENDİ

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü IŞİD mensuplarına yönelik saat 16.00 sıralarında başlatılan operasyonda girdikleri hücre evinde tuzaklanmış bombanın patlatılması sonucu şehit olan polislerin adları ve memleketleri belirlendi. Operasyonda, Çorum nüfusuna kayıtlı polis memuru Gökhan Çakıcı ve Adana Tufanbeyli ilçesi nüfusuna kayıtlı Sadık Özkan'ın şehit olduğu bildirildi.

Kurtulmuş'tan açıklama:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'daki operasyonla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, "7 DAEŞ militanı öldürüldü. 12 'si sağ ele geçirildi. 2 şehidimizin dışında 5 yaralı polisimiz var" diye konuştu.

"ÖNEMLİ BİR DAEŞ GRUBU ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİR"

"Göç ve Sosyo-Ekonomik Etkileri" konulu panelde konuşan Kurtulmuş, panel sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, Diyarbakır'daki operasyonla ilgili sorulan soruya, şu yanıtı verdi:

"Cuma gününden beri takip edilen; farklı istihbarat gruplarının ortak operasyonuyla sabah 04.00'da başladı. Rutin aramalarda koçbaşı ile kapı açılırken beklenmedik şeyle karşılaşıldı. Kapı açılırken bubi tuzakları patlatılarak 2 arkadaşımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Bu çerçevede 3-4 evde devam eden operasyonlarda 7 DAEŞ militanı öldürüldü. 12 tanesi de sağ olarak ele geçirildi. 2 şehidimiz dışında 5 yaralı polisimiz var. Operasyon kapsamlı operasyon. Başka şehirlerdeki bağlantıları ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Net kimlik tespitleri yok. Bu ölenler içinde ne kadar Türk ne kadarı dışardan gelenler var tespit edeceğiz. Önemli operasyondur. Başarılı devam etmesi planlanıyordu. Sonuçları itibarıyla denebilir ki önemli bir DAEŞ grubu etkisiz hale getirilmiştir. Ama maalesef 2 kardeşimizin şehit olması bizi acıya boğdu. Allah rahmet eylesin."

"EĞER BİR HATA VARSA KUSUR VARSA HELE HELE KASIT VARSA ORTAYA ÇIKARILIR VE GEREKLİ CEZALAR VERİLİR"

Kurtulmuş, Sarıyer'deki terör operasyonu sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmayla ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu:

"Devam etmekte olan bir tahkikat. Yine bir operasyon sırasında ev sahipleriyle polis arasındaki kargaşada hayatını yiitiren genç bir kızımız. Allah rahmet eylesin. Ailesine arkadaşlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Şundan emin olsun miletimiz: Şırnak'ta terörist cenazesinin polis aracına bağlanarak çekilmesi sırasında da ilk gün söyledik; herkes rahat olsun. Arkasında kimler varsa ortaya çıkar. Bu bütün operasyonlar çok zor. Nereden kurşun geleceği belli değil. Çok titiz olmak zorundayız. Ama aynı zamanda vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak mecburiyetindeyiz. 3 emniyet görevlisi açığa alındıysa bu soruşturma da devam ediyor. Eğer bir hata varsa kusur varsa hele hele kasıt varsa ortaya çıkarılır ve gerekli cezalar verilir."

Üzerinde bomba bulundu

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki operasyonda etkisiz hale getirilen IŞİD üyesi teröristlerin, bölgede sansasyonel saldırı gerçekleştirmeyi planladığı iddia edildi. Teröristlerden birinin üzerinde bomba düzeneği bulundu.

Bu teröristlerden birinin üzerinde bomba düzeneği bulunduğu bildirilirken, teröristlerin 1 Kasım'da yapılacak seçim öncesi bölgede sansasyonel saldırı gerçekleştirmeyi planladığı öne sürüldü.

Çatışmanın şiddeti operasyon sonrası ortaya çıktı
Diyarbakır’da terör örgütü IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmanın şiddeti operasyonun sona ermesinin ardından ortaya çıktı.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi’nde terör örgütü IŞİD mensuplarının kaldığı hücre evlerine düzenlenen, 2 polisin şehit olduğu, 5 polisin yaralandığı, 7 teröristin öldürüldüğü ve 12 teröristin de yakalandığı operasyon sırasında yaşanan çatışmaların şiddeti, operasyonun sona ermesiyle ortaya çıktı. Polis, operasyonun ardından bölgede güvenlik şeridi oluşturup, incelemelerde bulunurken, hücre evleri bomba imha uzmanları tarafından arandı.

Çok sayıda mühimmatın ele geçirildiğinin bildirildiği operasyonda, çevredeki birçok eve mermi isabet ettiği görülürken, operasyon sırasında teröristlerin bulunduğu iki katlı müstakil hücre evinin bahçe duvarı da yıkıldı. Öte yandan, teröristlerin cenazelerini almak üzere bölgeye cenaze araçları da gönderildi. Polisin bölgedeki incelemeleri sürüyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler