HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'da islami derneğe atılan ses bombası sonrası olaylar çıktı

Diyarbakır'da geçtiğimiz gün 7 kişinin yaralandığı ABD'nin iftar programının protesto edilmesi olayının ardından karşı karşıya gelen DBP ve Hüda-Par taraftarlarına polis müdahale etti.

Diyarbakır'da islami derneğe atılan ses bombası sonrası olaylar çıktı

Diyarbakır'da geçtiğimiz gün 7 kişinin yaralandığı ABD'nin iftar programının protesto edilmesi olayının ardından karşı karşıya gelen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Hür Dava Partisi (Hüda-Par) taraftarlarına polis müdahale etti. Polisin müdahale ettiği olaylarda 2'si kadın 7 kişi yaralanırken 1'i bebek 3 kişi ise atılan gaz bombasından dolayı fenalık geçirdiler.

Edinilen bilgilere göre; Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik mahallesinde bulunan DEDAŞ kavşağında iftar programının protesto edilmesi olayında yaşananlara tepki gösteren DBP grup burada taşkınlık çıkarıp Hüda-Par'a yakınlığı ile bilinen ve İslami faaliyet yürüten Yeni-İhya-Der binasına ses bombası atmasının ardından olaylar çıktı.

Dağkapıda iftar çadırına saldırıyı protesto eden grup ile Denek üyeleri burada satır ve bıçaklarla birbirine saldırınca polis her iki gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalede bulunarak dağıttı.

Yaklaşık 3 saat süren olaylarda 2'si kadın 7 kişi bıçak ve sopa darbeleriyle yaralanırken 1 bebek 3 kişi ise atılan gaz bombasından dolayı fenalık geçirdi

Yaralılar ve baygın geçirenler olay yerine çağrılan ambulans ve özel araçlarla hastaneye kaldırırken her iki grupta bulunan kişiler gazetecilere tepki göstererek saldırdılar.

Yaşanan olayların ardından bölgede polis ekiplerinin bekleyişi sürüyor. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler