HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'da kara çarşaf giymiş İngiliz kadın gözaltına alındı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde operasyonların sürdüğü bölgeye girmeye çalıştığı öğrenilen İngiltere vatandaşı bir kadın gözaltına alındı.

Diyarbakır'da kara çarşaf giymiş İngiliz kadın gözaltına alındı

“Kara çarşaf” giyerek, bölgeye girmeye çalıştığı öğrenilen kadının ifadesi alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. Üzerinde bir tablet bilgisayar ile fotoğraf makinası çıkan kadının, çatışmaların yaşandığı bölgeyi gezmek amacıyla geldiğini ileri sürdüğü de öğrenildi.

Olay, sabah saatlerinde meydana geldi. Sokağa çıkma yasağının 25’inci gününde devam ettiği Sur ilçesinde çatışmaların yaşandığı bölgenin girişine gelen “karaçarşaflı” bir kadın, güvenlik noktasını aşarak, içeriye girmeye çalıştı. Polis, güvenlik noktasında kadını durdurarak, üst araması yaptı. Bu sırada kadının yabancı olduğunu fark eden polis, çarşafı çıkardı. Üzerinde bir tablet bilgisayar ile fotoğraf makinası çıkan kadının, çatışmaların yaşandığı bölgeyi gezmek amacıyla geldiğini ileri sürdüğü de öğrenildi. Gözaltına alınan kadın, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü TerörleMücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. (İHA)

SUR’DA 40 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ

​ Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda, dün 5 PKK’lı etkisiz hale getirildi. İlçede şu ana kadar toplam 40 PKK’lının öldürüldüğü açıklandı. ​**TERÖRİSTLERİN ÜZERİNDEN SUİKAST PLANI ÇIKTI** Diyarbakır’da önceki gün öldürülen 3 teröristin büyük bir saldırı hazırlığında olduğu ortaya çıktı.
​ Teröristlerin, üzerlerinde yapılan aramada, 10 gün boyunca polis lojmanlarını gözetleyerek, polisleri takip ettikleri ve durdukları, yemek yedikleri yerleri bile not aldıkları belirlendi. ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1512799/640xauto.jpg) Merkez Yenişehir ilçesi ile sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesinin kesiştiği Ben-u Sen Mahallesi’nde önceki gün güvenlik güçlerinin dur çağrısına uymayıp, kaçmaları üzerine etkisiz hale getirilen 3 teröristin, büyük bir saldırı hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Birinin haziran ayında öldürülen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın katil zanlılarından olduğu öğrenilen teröristlerin üzerlerinde yapılan aramada, 10 gün boyunca polisleri takip ettikleri belirlendi. Teröristlerin, 10 gün boyunca polis lojmanlarını gözetledikleri ve buralardaki hareketliliği not aldıkları da belirtilirken, servislerin lojmanlardan ve Emniyet Müdürlüğü’nden çıkış saatlerini, yol güzergahlarını ve durdukları yerleri kaydettikleri öğrenildi. Teröristlerin, saldırı yapmayı planladıkları bazı polislerin yemek yedikleri yerleri bile notlarına ekledikleri kaydedildi. ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1512800/640xauto.jpg) **SUR ÇÖP KENTE DÖNDÜ** Sur’da ilçenin yasaksız bölgeleri çöp kente döndü.
​ Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde şiddetli çatışmaların yaşandığı yasaklı bölge harabeye, diğer bölgeler ise çöp kente döndü. İlçede çatışmalar sürüyor. ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1512801/640xauto.jpg) Diyarbakır’ın Sur ilçesinin 6 mahallesi, bir caddesi ve girişindeki Şeyh Sait (Dağkapı) Meydanı’nda ilan edilen sokağa çıkma yasağı 25’inci gününde devam ediyor. Dün gece boyunca derin bir sessizliğin yaşandığı ilçede bugün sabahın ilk ışıkları ile birlikte yeniden operasyonun düğmesine basıldı. Asker ve polisin müşterek düzenledikleri operasyonda, güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak çatışmalar yaşandı. İlçe saat 04.30 ile 08.00 arasında ağır silah sesleriyle yankılandı. Öte yandan, ilçenin yasaklı olmayan ancak giriş ve çıkışların kontrollü yapıldığı diğer bölgeleri ise çöp kente dönüştü. Cadde ve sokakların çöplerden geçilmediği bölgede, etrafı ağır bir koku da sarmaya başladı.
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler