HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır’da termometreler 50 dereceyi gösterdi

Diyarbakır'da termometreler bugün 50 dereceyi gösterdi.

Diyarbakır, son yılların en sıcak günlerini yaşıyor. Termometreler şehir merkezinde 50 dereceyi gösterirken, bazı yerlerdeki termometreler ise aşırı sıcaktan dolayı çalışamaz hale geldiği için 00.00'ı gösterdi. Sıcaktan bunalan vatandaşlar serin yerlere akın etti. Diyarbakır Surları'nın etrafındaki yeşil alanlara akın eden yaşlılar, ağaçların gölgesinde uyuyarak zaman geçirdi. Çocuklar ise girdikleri süs havuzlarında serinlemeye çalıştı.

Balıkesir'den Diyarbakır'a akraba ziyaretine gelen 45 yaşındaki Evinç Özer, "Diyarbakır'a gezmeye geldik. Ama aşırı sıcaklardan rahatsız olduk. Dayanılmaz bir sıcaklık var, şuan 50 dereceyi gösteriyor, durulacak gibi değil. Balıkesir daha serin buraya göre. Diyarbakır'ın yakıcı bir sıcağı var" dedi.

50 yaşındaki Ali Kaplan ise, vantilatörlerin sıcak hava püskürttüğünü söyledi. Kaplan, "Her vatandaşın maddi gücü klima satın almaya yetmiyor. Vantilatörlerle serinliyorlar ama pervaneler sıcak hava püskürtüyor. Ramazan ayı ile gelen bir sıcaklık perişan oluyor insanlar. Klima altında serinlemek gerekiyor, olmadığı zaman ise içeride durmak mümkün değildir. Soğuk su ve dinlenme ile zaman geçiriyor insanlar, bunları yapmazsa fenalaşıp hastanelik olma şansı yüksek ve Ramazan ayı olduğu için perişan haldeyiz” diye konuştu.

Bayram Karakaş da, Diyarbakır'ın sıcaklarına alıştıklarını söyledi. Temmuz ayında kavurucu sıcaklarla mücadele ettiklerini belirten Karakaş, "Yöremizin sıcakları ağır bir şekilde geçmeye devam ediyor. Ramazan ayı olduğu için genelde parklara akın ediyoruz. Sıcaklıkları burada ağaç altında serinleyerek geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler