HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'daki saldırı sonrası hastanede yaşananlar

Dün Diyarbakır'da yaşanan saldırı sonrası hayatını kaybeden Aytaç Baran'ın cansız bedenine sarılıp ağlayan kardeşinin ve olaylar sonrasında yaşanan gerginliğin görüntüleri ortaya çıktı.

Diyarbakır’da, dün öğlen saatlerine İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın uğradığı silahlı saldırı sonrası çıkan çatışmalarda 4 kişi hayatını kaybetmiş, ondan fazla kişi de yaralanmıştı.

Saldırı sonrası Hastanede Baran'ın cansız bedenine sarılıp ağlayan kardeşi ve hastanedeki gerginlik böyle görüntülendi.

Diyarbakır’da, dün öğlen saatlerine İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın uğradığı silahlı saldırı sonrası çıkan çatışmalarda 4 kişi hayatını kaybetmiş, ondan fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırı sonrası Hastanede Baran'ın cansız bedenine sarılıp ağlayan kardeşi ve hastanedeki gerginlik böyle görüntülendi. Olay sonrası Hüda-Par üyeleri Hastane bahçesinde toplanarak slogan attı.

Öte yandan,Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, 9 Haziran’da gerçekleşen silahlı saldırı olayları ile ilgili olarak güvenlik güçleri tarafından sabah saatlerinde toplam 27 adreste arama yapıldığı, aramalarda 2 adet av tüfeği ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, “Meydana gelen olaylarda elde edilen son verilere göre, 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 7’si ateşli silahla olmak üzere toplam 11 vatandaşımız yaralanmıştır.

Yaralı vatandaşlarımızın tedavilerine çeşitli hastanelerde devam edilmektedir. Olaylarla ilgisi olduğu değerlendirilen 17 kişi gözaltına alınmıştır. Ayrıca güvenlik güçlerimiz tarafından yapılan aramalarda, 9 adet av tüfeği ve bu tüfeklere ait çok sayıda fişek, 4 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 5 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca ve bu tabancalara ait çok sayıda şarjör ve fişek, 1 adet Uzi marka otomatik silah ele geçirilmiştir. İlimizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik her türlü girişim ve provokasyonlara karşı halkımızın sağduyulu olması ve bu tür davranışlara itibar etmemesi büyük önem arz etmektedir” denildi.

Dün çıkan olaylarda bir kişinin daha hayatını kaybettiği, ölenlerin sayısının 5’e yükseldiği iddia edildi.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler