HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doktordan hemşireye 10 bin TL'lik tazminat

Adli Tıp Uzmanı Dr. Fatih Şen, duruşmada davalı tanığı olarak dinlendi.

İZMİR (İHA) - İzmir Adli Tıp Kurumu'nda 3 yıl önce cinsel istismar ve cinsel saldırı mağduru kadınların 'kızlık muayenesi'ni uygunsuz yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Uzman Doktor L.E., aynı kurumda çalışan ve kendisini şikayet eden hemşire D.S.'ye karşı açtığı 10 bin TL.lik tazminat davasına başlandı.

Davacı ile davalının savunmalarından sonra duruşma, son savunmaların yapılması için ileri bir tarihe ertelendi. İzmir 13, Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmada 10 bin liralık tazminat davası açan doktor L.E., davalı hemşire D.S. ve avukatı Hüseyin Tanboğa hazır bulundu. Duruşmada davalı tanığı olarak dinlenen Adli Tıp Uzmanı Doktor Fatih Şen, olayla ilgili muhakkik tayin edildiğini, hemşire D.S.'yi, doktor L.E.'yi ve şahitleri dinleyerek bir rapor düzenlediğini ve L.E.'ye kınama cezası verilmesini teklif ettiğini söyledi. İstanbul'daki Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Disiplin Kurulu'nun doktora kınama cezası verdiğini, daha sonra L.E.'nin İzmir Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurması sonucunda kınama cezasının kaldırıldığını öğrendiğini belirten Dr. Şen, davalı ile davacı arasında herhangi bir husumet bulunmadığını da mahkemede söyledi.

Hemşirenin avukatı Hüseyin Tanboğa'nın sorusu üzerine, tanık Dr. Fatih Şen, Uzman Doktor L.E. tarafından muayene edilen S.N.K.'nin Adli Tıp Kurumu'na bir dilekçe vermesi üzerine ifadelerin alınması için kendisinin görevlendirildiğini belirterek yalnız başına ifade almak istemediğini, Patoloji Uzmanı Gülden Şengel, Adli Tıp Şube Müdürü Hülya Batuk, Adli Tıp Uzmanı Murat Köker ile birlikte ifade aldıklarını, tutanağı da Grup Başkanlığına verdiklerini söyledi.

Mahkeme başkanı, tarafların son savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler