HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doktorun dikkati, Interpol'ün aradığı şüpheliyi yakalattı

Interpol tarafından "kara para aklamak" ve "dolandırıcılık" suçundan aranan şüpheli, Isparta'da tedavi gördüğünün belirlenmesi üzerine polis ekiplerince gözetim altında tutuluyor.

Doktorun dikkati, Interpol'ün aradığı şüpheliyi yakalattı

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ABD'de yaşadığı dönemde kurduğu "saadet zinciri" ile birçok kişiyi dolandırdığı iddia edilen ve 5 yıldır FBI ve Interpol tarafından aranan iş adamı Salih Acarbulut, Burdur'un Bucak ilçesinde rahatsızlanmasının ardından 23 Eylül'de 112 acil servis ekiplerince Isparta'daki özel bir hastaneye kaldırıldı.

Karaciğer ve solunum yetmezliğiyle bilinç bulanıklığı tanısı konulan ve hayati tehlikesi bulunan hasta, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Hastanenin Başhekimi Kumru Aygül, FBI ile Interpol tarafından aranan Salih Acarbulut'un fotoğrafını bir televizyon kanalındaki haberde gördü. Aygül, fotoğraftaki kişinin, çalıştığı hastanenin yoğun bakımında bulunan bir hastası olabileceğinden şüphelendi.

Bunun üzerine hastanın pasaport bilgilerini inceleyen ve haberdeki bilgilerle örtüştüğünü gören Aygül, durumu Isparta Emniyet Müdürlüğüne bildirdi.

İhbar üzerine çalışma başlatan ekipler, araştırmaları sonucunda, hastanedeki kişinin "kara para aklamak" ve "dolandırıcılık" suçlarıyla FBI ve Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Salih Acarbulut olduğunu belirledi.

Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren ve başında 24 saat polisin beklediği Acarbulut'un, iyileşmesi halinde yapılacak işlemlerinin ardından Interpol'e teslim edilmesi bekleniyor.

- "Hastanın adını televizyon kanalından duydum"

Hastane Başhekimi Kumru Aygül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bucak'tan hastanelerine gelen hastayı tedavi altına aldıklarını söyledi. Hayati tehlikesi bulunan Acarbulut'un adının, televizyonda Interpol tarafından aranan bir suçlu olarak geçtiğini duyduğunu belirten Aygül, hastanın söz konusu kişi olduğunu teyit etmesinin ardından durumu polise bildirdiğini anlattı.

(AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler