HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolandırıcılar, tüm birikimini elinden aldı

Telefonla kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişiler, 75 yaşındaki kadının para ve altınını aldı.

Alınan bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi'nde yaşayan Ayşe Balcı (75), polisi arayarak dolandırıldığı ihbarında bulundu. Balcı, olay yerine gelen polislere, telefonda kendilerini emniyet amiri ve savcı olarak tanıtan kişilerin, kuyumcu soygunu olduğunu, olaya karışanların para ve altınları kendisine ait evde sakladıkları yönünde ihbar aldıklarını söyleyip evine gönderecekleri bir polise kendisindeki para ve altınları teslim etmesini istediğini anlattı.

Telefonla görüştüğü kişilere kendisinin polis yakını olduğunu, olayla ilgisinin bulunmadığını ifade ettiğini dile getiren Balcı, onların da paraların seri numaralarını alıp inceledikten sonra kendisine iade edeceklerini söylediğini belirtti.

Bu görüşme üzerine kapısını çalıp kendisini polis olarak tanıtan kişiye 500 dolar, 800 lira ile 5 çeyrek altın verdiğini aktaran Balcı, paraların seri numaralarını alıp altınları da inceledikten sonra kendisine iade edeceğini söyleyip ayrılan kişinin, uzun zaman geçmesine rağmen dönmediğini ifade etti.

Polis ekipleri, yaşlı kadını dolandıranları yakalamak için soruşturma başlattı.

Balcı, basın mensuplarına, dolandırıcıların bütün birikimini aldığını belirterek, "Altınları engelli oğluma bayramda verilen harçlıklarla almıştım. Dolarlar ise bana babamdan kalmaydı. Bir kısımını çocuklarım için harcamış, geri kalanı da hacca gitmek için saklamıştım. Engelli çocuğuma bakmak için hacca gidemedim, ben de o parayı kefen parası olarak saklamıştım" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler