HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolandırıcılara inandı 5 bin 60 lirayı çöpe attı

Adana'da kendisini telefonla arayıp bankacı olarak tanıtan bir kişiye inanan yaşlı kadın, kızının bin 450 Euro'su ile bin 20 lira emekli maaşını bir poşete koyup balkondan çöpe attı.

Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Toros Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 67 yaşındaki Nigar Kahraman, evde tek başınayken sabit telefon çaldı. Telefonu açan Kahraman'a karşıdaki kişi bankadan aradığını söyleyip, "Bankadaki hesabınızdan bir başkası para çekiyor, evinizde de para ya da altın var mı, onları da almaya gelecekler siz evinizde para ya da altın bırakmayın bir poşete koyup balkondan aşağı atın" dedi. Bunun üzerine paraları kaptırmaktan korkan yaşlı kadın kızının biriktirdiği 750, 600, 100 Euro ile kendisinin emekli maaşı olan bin 20 lirayı poşete koyup balkondan çöpe attı. Kadın parayı atar atmaz bir kadın gelerek poşeti alıp hemen olay yerinden uzaklaştı. Bunu gören yaşlı kadın dolandırıldığını anlayarak hemen polise haber verdi. Olay yerine polis geldi ancak yaşlı kadının paraları gitmişti.

YAŞLI KADIN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Paranın kızına ait olduğunu, bin 20 lirasının da emekli maaşı olduğunu, bir alışveriş merkezine borcu olduğunu onu vermek için sakladığını belirterek, "Biri arayıp bankadan aradığını bankada hesabım olup olmadığını sordu. Ben de 'evet hesabım var' dedim. 'Bir bayan gelmiş sizin hesabınızdaki paraları çekiyor' dedi. Ben de 'nasıl oluyor nasıl çekiyorlar biz olmasak alabilirler mi' dedim. 'Teyze vallahi bilmiyorum ben sana söylüyorum. Evde paran varsa onları da bir poşete koy, balkondan aşağı at bana yoksa onları da alırlar, evinde para tutma altın tutma' dedi. Ben de altınımız yok ama paramız var dedim. 'Tamam teyze sen balkondan aşağı at' dedi. Balkona çıktım çöp kovasının dibinde kısa boylu etine dolgun kısa kollu pantolonlu kadın bekliyordu çöp kovasının oraya doğru poşeti attım. Kadın poşeti atarken birlikte parayı aldı kuş oldu uçtu" diye gözyaşlarına boğuldu.

Polis, şimdi parayı alan kişinin eşkalinden dolandırıcılara ulaşmaya çalışıyor.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler