HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolandırıcılık haberlerinin sonu gelmiyor

‘MİT’teniz’ diyerek 2 evini sattırıp sokakta bıraktılar

İstanbul’da yalnız yaşayan emekli kadını ‘9155’ numaralı hattan arayan çete, “PKK’ya operasyon yapıyoruz” diyerek yaşadığı ev ile yazlığını 240 bin TL’ye sattırdı. 50 bin liralık ziynet eşyasını da kaptıran kadın sokakta kaldı.

Telefonla emekli kadını arayan dolandırıcılar, ‘MİT’teniz’ diyerek 2 evini sattırıp mağdurenin sokakta kalmasına neden oldular.

'İMZA SİRKÜLERİN DONDURULDU'

Evlerin satışına ikna etmek isteyen dolandırıcılar, satılan malların aslında satılmadığını yapılan satışların daha sonradan geçersiz olacağını, kadının imza sirkülerinin aslında dondurulduğu, operasyon biter bitmez her şeyin kendisine geri verileceğini söylediler.

DİKKAT! SAKIN İNANMAYIN!

Emniyet yetkilileri gerek bastırıp dağıttı sokak afişleriyle gerekse cep telefonlarına gönderilen mesajlarla vatandaşı sürekli uyarıyor. Dolandırıcılar sizi kandırmak için her türlü taktiği deneyebilir. Asla ve asla kim ararsa arasın size ne derse desin sakın inanmayın. Dolandırıcılar sizi araştırıp zayıf noktanızı bulup ordan da vurmaya çalışabilir. Çok dikkatli olun; hiçbir devlet kurumu, polisi, askeri, MİT görevlisi size telefonla ulaşmaz, telefonla asla bir talepte bulunmaz. Genelde telefonla vatandaşa ulaşan dolandırıcıların başlıca söylediği şeyler vardır. Bunların arasında en yaygın olanlar:

BAŞLICA İKİ DOLANDIRICILIK TAKTİĞİ

- Terör operasyonu yapıyoruz, adınız olaya karışmış bize para gönderin

- Hırsızlık yapılan yerde kimliğiniz bulundu, gerçeği ortaya çık**armam**ız lazım, bize para gönderin

Dolandırıcıların son kurbanı yaşlı emekli mağdure kadın kendisine ait tüm evleri satıp parayı kaptırdığı için sokakta kaldı. Şimdi emniyet yetkililerinin bir an önce dolandırıcıların izine ulaşmasını bekliyor.

Dikkat edin ucuza alayım derken dolandırılmayın